Hürrem Sultan'ın Torunları İmza Günü Fuarda Düzenlenecek - Son Dakika
Güncel

Hürrem Sultan'ın Torunları İmza Günü Fuarda Düzenlenecek

Hürrem Sultan\'ın Torunları İmza Günü Fuarda Düzenlenecek

İnci Döndaş ve Ali Serim'in Hürrem Sultan'ın Torunları - Osmanlı Hanedanının Kadınları Anlatıyor' kitabı için 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda imza günü düzenlenecek.

29.10.2013 11:53

Kitap Fuarı'nda Doğan Kitap Standında imza günü

Hürrem Sultan'ın Torunları imza günü Kitap Fuarı'nda

İnci Döndaş ve Ali Serim'in Osmanlı Hanedanı üyesi 12 kadın ile yaptığı söyleşilerin yer aldığı 'Hürrem Sultan'ın Torunları - Osmanlı Hanedanının Kadınları Anlatıyor' kitabı için 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda imza günü düzenlenecek.

Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'ndaki Salon 3 Stant 404'te bulunan Doğan Kitap standında yapılacak imza günü saat 14.00 – 15.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Mustafa Kemal, Samsun'a çıkmadan önce hangi Osmanlı Sultanı ile evlenmek istedi? Hem Osmanlı İmparatorluğu'nun hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin kaderini değiştirecek evlilik neden gerçekleşmedi? Atatürk ile evlenmeyen Sultan, konuyla ilgili yıllar sonra nasıl bir yorumda bulundu? Hangi sultan nüfus kağıdı olmadan gizlice Mustafa Kemal Atatürk'ün izniyle gizlice Türkiye'ye geldi? Hariciye'de çalışan sevdiği kişiyle evlenmesine izin verilmediğinde Osmanlı Hanedan üyesi olduğunu öğrenen sultan kim?

Neslişah Sultan'ın son söyleşisi

İnci Döndaş, Türk medyasında Osmanlı Hanedanı ile ilgili haberlerde genellikle erkek üyelerin yer aldığına dikkat ettiğini ve hanedanın yaşayan kadın üyelerinin basında yer almamasının bir haberci olarak dikkatini çektiğini belirtiyor. Döndaş, Osmanlı Hanedanı üyesi kadınların bugün nerede olduğunu, nasıl bir hayat sürdüklerini öğrenmek istediğini belirterek "Bu merakla çıktığım yolculuk üç yılı aşkın süren titiz ve sabırlı bir çalışmanın sonunda kitaba dönüştü. Hanedanın yaşayan kadın üyeleriyle yaşadıkları farklı ülkelerde söyleşiler yaptık. Neslişah Sultan vefat etmeden önce kitabımız için sorularımızı yanıtladı. Onların hayatlarındaki yaşadıkları zor günleri, mutlu anılarını ve yakın tarihe ışık tutacak ilginç ayrıntıları okuyuculara aktarmaya çalıştık" dedi.

1924 yılında başlayan sürgün

Osmanlı hanedanı üyeleri, saltanatın yıkılması ve hilafetin kaldırılmasının ardından 1924 yılında yurtdışına çıkarılırlar. Aile üyelerinden bir kısmı Simplon Ekspresi ile İsviçre'ye, bir kısmı ise vapurla Beyrut'a gider, Daha sonra Fransa, İsviçre, Beyrut, Mısır, İngiltere, ABD hatta Brezilya gibi farklı ülkelere dağılırlar.

O gün Türkiye'den ayrılmak zorunda kalan, dönüş izni çıktığında ülkelerine yeniden kavuşan aile üyelerinden pek çoğu artık hayatta değil. Ancak onların çocukları ve torunları hayatta. Bu kitap işte onların hikâyesini anlatıyor. Sürgünü anlatıyor, atalarının memleketinden uzakta var olmaya çalışanların hikâyelerini. Neslişah Osmanoğlu, Kenize Murad dışındaki isimleri pek tanımıyoruz günümüze kalan hanedan üyelerini. Bu kitap onlarla tanıştırıyor bizi.

Herkesin hayatından bir parça

İnci Döndaş ve Ali Serim'in kaleme aldığı kitap, Osmanlı ailesinden kimi yurtiçinde kimi yurtdışında yaşayan 12 kadın ile yapılan röportajlarda onların hayatları, sürgünden sonra ailelerinin yaşadıkları, hanedana mensup olmanın hayatlarında neyi değiştirdiğini anlatıyor. Bazıları birbirleriyle görüşen, bazıları hiç tanışmayan aile üyeleri yer yer birbirinden tamamen farklı, yer yer de sürgün acılarının ortaklığını içeren yaşam öykülerini paylaşıyorlar.

Kitaba röportaj veren aile uyeleri:

· Neslişah Osmanoğlu,

· Emel Hodo,

· Kenize Murad,

· Fazile İbrahim Bernard,

· Nilüfer Cem,

· Hanzade Özbaş,

· Arzu Enver Eroğan,

· Bala Hodo,

· Resan İris,

· Perihan Saadeddin,

· Ayşe Gu?lnev Osmanoğlu Sutton,

· Lara Adra.

Künye:

Hurrem Sultan'ın Torunları

Hazırlayanlar: İnci Döndaş/ Ali Serim

Doğan Kitap

Söyleşi

288 sayfa

22 TL

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hürrem Sultan'ın Torunları İmza Günü Fuarda Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement