Huzurevinin "Huzur Çiftliği" - Son Dakika
Güncel

Huzurevinin "Huzur Çiftliği"

Çorlu Huzurevi sakini Sait Yoğurtçu, huzurevi bahçesine kurduğu marul maydonoz yetiştirdiği, keklik, bıldırcın beslediği çiftliğinde "duble huzuru" yaşıyor.

10.12.2016 11:30

YAVUZ KARADUMAN - Çorlu Huzurevi sakini Sait Yoğurtçu, huzurevi bahçesine kurduğu marul maydonoz yetiştirdiği, keklik, bıldırcın beslediği çiftliğinde "duble huzuru" yaşıyor.

Yaklaşık 2 yıl önce Çorlu Huzurevine yerleşme kararı alan Sait Yoğurtçu (62) bir süre isteyerek geldiği yere alışamadı.

Sait Yoğurtçu, huzurevine alışamadığını kendisine bir meşkale gerektiğini huzurevi yönetimine söyledi. Bağ, bahçe işlerine yatkınlığını ve hayvanlara olan sevgisini öğrenen huzurevi yönetimi Sait amcanın durgunluğunu gidermek için onun isteğini kırmadı, arka bahçeye istediği uygulamaya izin verdi.

Marul maydanoz, domates, biber ekecek kadar bir hobi bahçesini de barındıran, her biri 2 metrekarelik içerisinde kanatlı hayvan beslenecek kafeslerin bulunduğu Sait amcanın "Huzr çiftliği" dediği bir alan oluşturuldu.

Gününün çoğunu "Huzur çiftliğinde" geçiren Sait Yoğurtçu, AA muhabirine hobi ve tutkusunun gerçekleştirilmesi sonrası huzurevini evi gibi benimsemeye başladığını bunun için yetkililere teşekkür ettiğini söyledi.

Tavuklarla, güvercinlerle konuştuğunu, sebzelerin her gün boy atışını izlemenin kendisine yaşam sevinci aşıladığını anlatan Sait amca "Huzurevi bahçesine çiftlik kurma isteğimi geri çevirmediler. Bahçeye kurduğum kafeslerde dağ kekliği, Brahma, kel, Tokat, Yokahama cinsi tavuklarım, sülünüm, kekliklerim var. Bunlar benim için huzur kaynağı. Hele yazın domates, biber, salatalık benim bahçeden, kahvaltıda çift sarı yumurta benim kümesten bundan güzel keyif var mı?" dedi.

"Huzur çiftliğindeki" semaverde odun ateşinde demlediği çaya tüm arkadaşlarının bayıldığını ifade eden Sait Yoğurtçu, hayvanların, bahçenin bakımı sonrası kamelyasında çayı demlemesi sonrası dost sohbetlerinin başladığını, günün nasıl geçtiğini anlamadıklarını ifade etti.

Hayatının son demlerinin güzel geçtiğini anlatan Sait amca, Allah'tan herkese huzurlu hayatlar diledi.

Huzurevinin "Huzur Çiftliği"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Huzurevinin 'Huzur Çiftliği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement