Huzurevlerindeki 20 Bin Yaşlı Hatırlanmak İstiyor - Son Dakika
Güncel

Huzurevlerindeki 20 Bin Yaşlı Hatırlanmak İstiyor

Huzurevlerindeki 20 Bin Yaşlı Hatırlanmak İstiyor

Bayramlar, huzur evi sakinlerine yalnız olmadıklarını hissettirmek, anne, baba, çocuk sevgisini tekrar yaşatmak için iyi bir fırsat. Türkiye'de yaşlılara hizmet veren 309 huzurevinde yaşamını sür...

15.10.2013 11:23

MERVE YILDIZALP - Bayramlar, huzurevi sakinlerine yalnız olmadıklarını hissettirmek, anne, baba, çocuk sevgisini tekrar yaşatmak için iyi bir fırsat. Türkiye'de yaşlılara hizmet veren 309 huzurevinde yaşamını sürdüren yaklaşık 20 bin yaşlı, Kurban Bayramı'nda hatırlanmayı bekliyor.

Türkiye'deki 309 huzurevinden 110'u Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına, 2'si diğer bakanlıklara, 20'si belediyelere, 30'u dernek ve vakıflara, 7'si azınlıklara, 140'ı ise özel girişimlere ait. Huzurevlerindeki toplam kapasite 24 bin 650, bakılan yaşlı sayısı ise yaklaşık 20 bin. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı 5 yaşlı hizmet merkezinde 497'si erkek, 569'u kadın olmak üzere bin 66 üye bulunuyor.

-"Yarım dakikanız bile olsa, bunu bu bayram bir büyüğünüze ayırın"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi, AA muhabirine, toplumun yaşlılarıyla bir araya gelmesini sağlamanın en önemli hedeflerinden biri olduğunu söyledi. Sosyal yaşam ve paylaşımın, yaşlıyı yalnızlık duygusundan kurtardığını ifade eden Çiftçi, yaşlıların yaşamlarını bulundukları ortamda sağlık, huzur ve güven içinde sürdürmelerini, toplumda kendi kendilerini idare edebilmelerini, üretken ve saygın şekilde mutlu yaşamalarını sağlamanın temel amaçları  arasında olduğunu belirtti. Çiftçi, "Bu hedefle, bilimsel verilerin ve hizmet alanların talepleri dikkate alınıyor. Türkiye'nin toplumsal yapısına, özelliklerine uygun şekilde yaşlılar için yürütülen hizmetler yeniden tasarlanıyor" dedi.

Çiftçi, her bayram olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da yaşlıların hatırlanmayı beklediğini dile getirerek, "Yaşlıların psiko-sosyal sorunlarının başında yalnızlık geliyor. Ülkemiz büyüğüyle küçüğüyle, dedesiyle ninesiyle bir arada yaşayan değerli bir ülke olduğu için bunu korumamız gerekiyor. Yaşlıların özellikle bayramlarda ilgi, sevgi gereksinimi, paylaşma ve beraber olma isteği artıyor. O yüzden yarım dakikanız bile olsa bunu, bu bayram bir büyüğümüze ayıralım" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Huzurevlerindeki 20 Bin Yaşlı Hatırlanmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement