Hz. Muhammed'in Doğumu Bremende Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Hz. Muhammed'in Doğumu Bremende Kutlandı

Hz. Muhammed\'in Doğumu Bremende Kutlandı

Hazreti Muhammed'in doğumu nedeniyle Almanya'nın Bremen kentinde Kutlu Doğum programı düzenlendi.

12.04.2012 17:52

Hazreti Muhammed'in doğumu nedeniyle Almanya'nın Bremen kentinde Kutlu Doğum programı düzenlendi. Bremen Deniz Sarayı'nda organize edilen etkinliğe Türkler büyük ilgi gösterdi. Hz. Muhammed'i anmak, doğumunu kutlamak amacıyla düzenlenen etkinlikte Kuran-ı Kerim'den ayetler, dualar, ilahiler okunup, Hz. Muhammed'in hayatından kesitler anlatıldı.

Bremen ve Çevresi DİTİB Dernekleri tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine konuşmacı olarak Nürnberg Başkonsolsoluğu Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Cafer Acar ile Hannover Başkonsolsoluğu Din Hizmetleri Ataşesi Abdullah Gümüşsoy katıldı. Abdullah Gümüşsoy Peygamber Efendimizin hayatının herkes tarafından iyi bilinmesi gerektiğini, düzenlenen kutlu doğum programı etkinliklerin in güzel bir kaynaşma ve dayanışma örneği sergilediğini dile getirdi. Dr. Cafer Avar ise kardeşlik dinler arasındaki bağlar hakkında konuştu.

En önemli kardeşliğin iman kardeşliği olduğunu belirten Acar, 'Peygamberimiz kardeşlik konusuna çok önem verirdi. Bizlerde kardeşliğe önem verelim. Bu bağı Yahudi, Hıristiyan ve başka dinden olan insanlara da aşılayalım. Bu gün oğlu babasından, kızı annesinden, kaynana gelininden şikayetçi olmaya başladı. Bunun nedeni kardeşlik felsefesini kaybetmemizdir. Kardeşlik bağları güçlü aileler, toplumlar ve milletler kolay kolay yıkılmaz, zulme uğramazlar ' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hz. Muhammed'in Doğumu Bremende Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement