İbadi'den Yolsuzluk Açıklaması - Son Dakika
Son Dakika Logo

İbadi'den Yolsuzluk Açıklaması

09.11.2017 22:02

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, terörü yendikleri gibi yolsuzlukların da üstesinden geleceklerini ve suçlulara hak ettikleri cezayı vereceklerini belirtti.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, terörü yendikleri gibi yolsuzlukların da üstesinden geleceklerini ve suçlulara hak ettikleri cezayı vereceklerini belirtti.

İbadi, "Erbain" anmaları dolayısıyla devlet televizyonundan yaptığı açıklamada, "Terörü yendiğimiz gibi yolsuzlukların da üstesinden geleceğiz. Yolsuzluk yapanları hak ettikleri hapis cezasına çarptıracağız." dedi.

Terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlenen saldırılar nedeniyle yerlerinden edilenlerin evlerine dönebilmesi için gerekli çabayı sürdüreceklerini söyleyen İbadi, Erbain törenleri dolayısıyla Kerbela'yı ziyaret edenlerin güvenliğini sağlayacaklarını ifade etti.

İbadi, önceki gün düzenlediği basın toplantısında da bundan sonraki mücadelelerinin yolsuzluğa karşı olacağını söylemişti.

Irak'ta cuma gününe denk gelecek Erbain etkinliklerine katılmak için yurt içi ve dışından çok sayıda kişi Kerbela'ya gidiyor.

Kerbela'da Hazreti Hüseyin'in şehit edilişi, her sene Aşura Günü'nde anılıyor. Şiilikte, hicri takvime göre Aşura Günü'nden 40 gün sonrasında yapılan anma etkinliklerine Erbain (Kırkıncı Gün) törenleri adı veriliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İbadi'den Yolsuzluk Açıklaması - Son Dakika


Advertisement