İBB, Mahmut Kemal İnal'ı Anacak - Son Dakika
Güncel

İBB, Mahmut Kemal İnal'ı Anacak

İBB, Mahmut Kemal İnal\'ı Anacak

Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, 1870-1957 yılları arasında İstanbul'da yaşamış olan yazar, edebiyat tarihçisi, arşivci, müzeci Mahmut Kemal İnal'ı özel bir programla yâd edecek.

05.12.2017 13:09  Güncelleme: 13:10

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, kültür, tarih ve ilim hayatımıza fikir ve eserleriyle katkı sağlayan öncü şahsiyetleri özel etkinliklerle hatırlamaya devam ediyor. Bu kapsamda İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ile Osmanlı Devleti'nde yıllar boyunca çeşitli görevlerde hizmet eden, detaylı çalışmalar yaparak araştırmacılar için ciddi bir arşiv oluşturan, Cumhuriyet döneminde de ilim ve kültür hayatımıza katkı sağlayan görevlerine devam eden ve kaynak niteliğinde eserler kaleme alan Mahmut Kemal İnal için hazırlanan özel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

"İbnülemin Mahmut Kemal İnal Özel Programı", 9 Aralık Cumartesi günü 14.00'de TYB İstanbul Şubesi'nin Sultanahmet Kızlarağası Mehmed Ağa Medresesi'nde gerçekleşecek. Etkinlik, protokol konuşmalarının ardından Mahmut Kemal İnal'ın hayatından kesitlerin yer aldığı belgesel gösterimi ile başlayacak. Etkinlik kapsamında yapılacak olan panelin oturum yöneticiliğini TYB İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı üstlenecek. Panele, uzun çalışmalar sonucu İnal'ın hayatını kitap haline getiren yazar Dursun Gürlek konuşmacı olarak katılacak. Kültür tarihçisi Gürlek, konuşmasında sadece ülkemizde değil aldığı nişanlar sonucu dünya çapında da tanınan Mahmut Kemal İnal'ın kültür hayatımızdaki yeri, hizmetleri, eserlerinin yanı sıra konağında dönemin edebî şahsiyetlerini ağırlayarak düzenlediği ilim ve sanat sohbetleri hakkında katılımcıları bilgilendirecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İBB, Mahmut Kemal İnal'ı Anacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement