"İç Denetimde Farkındalık Ayı" Başlıyor - Son Dakika
Güncel

"İç Denetimde Farkındalık Ayı" Başlıyor

"İç Denetimde Farkındalık Ayı" Başlıyor

Kurumsal itibarın korunması, kurumların değer kazanması açısından iç denetim mesleği büyük önem taşıyor.

22.04.2014 13:50  Güncelleme: 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya çapında 180 binden fazla üyesi bulunan Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü (IIA), mesleği mükemmelliğe taşımak; değerini ve önemini vurgulamak amacıyla mayıs ayını "Uluslararası İç Denetimde Farkındalık Ayı" olarak kutluyor. Tüm dünyada kutlanan "Farkındalık Ayı", IIA'nın Türkiye'deki temsilcisi Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) tarafından da Mayıs ayı boyunca çeşitli etkinliklerle fark yaratacak.

Akademik Forum 2014 Bu Yıl Galatasaray Üniversitesi'nde...

"İç Denetimde Farkındalık Ayı" kapsamında ilk olarak "Akademik Forum 2014" gerçekleştirilecek. 9 Mayıs 2014 Cuma günü Galatasaray Üniversitesi'nin ev sahipliğinde tüm gün sürecek etkinliğin bu yılki teması "Mesleki Mükemmelliğin Akademik Geleceği; Araştırma, Eğitim, Kariyer" olarak belirlendi. Galatasaray Üniversitesi ve Muhasebe Öğretim Üyeleri Bilim ve Dayanışma Vakfı (MÖDAV)'nın da katkılarıyla düzenlenecek forumda öğrenciler, iş dünyasının profesyonelleri ve akademisyenlerle bir araya gelecek. TİDE Yönetim Kurulu Başkanı Gürdoğan Yurtsever, akademik eğitimin iç denetim mesleğinin gelişimde büyük önem taşıdığının altını çizerek şunları ifade ediyor: "Akademik Forum'u her iki yılda bir farklı üniversitelerle yapıyoruz. Forumlarda sunulan bilimsel tebliğler ve konuşmaları da kitap haline getirerek ilgili kurumlar ile üniversitelere dağıtıyoruz. Böylelikle akademi camiası ve iş dünyası arasında köprü kurmayı, bunun yanı sıra mesleğimize akademik düzeyde katkı sağlamayı hedefliyoruz."

İç Denetimde Farkındalık Ödülleri Sahiplerini Bulacak...

21 Mayıs 2014 Çarşamba günü Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Tesisleri'nde (BÜMED) "Farkındalık Ödül Töreni" gerçekleştirilecek. TİDE'nin bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceği törende, iç denetim mesleğinin gelişimine katkıda bulunanlara, bu alanda yatırım yapan kurumlara, akademisyenlere, iç denetçilere ve öğrencilere ödülleri verilecek. Gürdoğan Yurtsever, "Bu şekilde hem mesleğimizin tanıtımını yapmayı, hem de kişi ve kurumları teşvik etmeyi hedefliyoruz" sözleriyle ödül töreninin önemini vurguluyor. Toplumsal Farkındalık, Kurumsal Farkındalık, Bireysel Farkındalık ve Akademik Farkındalık kategorilerinin yanı sıra verilen ödüllere bu yıl TİDE'nin Kurucusu ve Onursal Başkanı Ali Kamil Uzun adına düzenlenen bir onur ödülü de eklenecek.

İç Denetime Genç Bakış Yarışması Sonuçlanıyor...

Öğrencilerin ilgisini uyandırmak ve iç denetim mesleğini onlara tanıtmak amacıyla yapılan çalışmalardan birinin daha, "İç Denetime Genç Bakış Yarışması"nın sonuçları da Farkındalık Ayı kapsamında açıklanacak. 2013 yılında ilk kez düzenlenen bu yarışmada fotoğraf, karikatür, kompozisyon ve slogan dallarında katılan öğrencilerin eserleri jüri tarafından değerlendirilecek ve kazananların ödülleri, Akademik Forum 2014 etkinliği kapsamında sahiplerine verilecek.

Üyelere Ücretsiz Eğitimler...

Mayıs ayı etkinlikleri arasında üyelere yönelik ücretsiz eğitim programları ve paneller de var. 7 Mayıs 2014 Çarşamba günü İstanbul Üniversitesi, "İç Denetimde Farkındalık" temalı panele ev sahipliği yapacak. 10 Mayıs 2014 Cumartesi günü "Kurumsal Risk Yönetimi" ve 24 Mayıs 2014 Cumartesi günü ise "Uluslararası İç Denetim Standartları" üzerine ücretsiz eğitim programları düzenlenecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'İç Denetimde Farkındalık Ayı' Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement