İddiayla Başlayıp Tutkuları Olan İş, Ev Ekonomisine Gelir Oldu - Son Dakika
Güncel

İddiayla Başlayıp Tutkuları Olan İş, Ev Ekonomisine Gelir Oldu

İddiayla Başlayıp Tutkuları Olan İş, Ev Ekonomisine Gelir Oldu

MANİSA'da yaklaşık 6 ay önce, beğendikleri bir tespihin aynısı yapmak için iddiaya giren 39 yaşındaki Nihan Yerkazan ve arkadaşı 34 yaşındaki Burcu Öztürk, tutku haline gelen bu işten para kazanmaya başladı.

27.11.2016 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MANİSA'da yaklaşık 6 ay önce, beğendikleri bir tespihin aynısı yapmak için iddiaya giren 39 yaşındaki Nihan Yerkazan ve arkadaşı 34 yaşındaki Burcu Öztürk, tutku haline gelen bu işten para kazanmaya başladı. Bugün kendi tasarımlarını internet üzerinden satarak ev ekonomilerine katkıda bulunan, ayrıca 5 kadına daha üretim yaptıran iki arkadaş; Yunanistan, Hollanda, Amerika ve Almanya gibi ülkelere tespih satıyor.

Merkez Şehzadeler İlçesi'nde oturan Nihan Yerkazan ve arkadaşı Burcu Öztürk, yaklaşık 6 ay önce beğendikleri bir tespihin aynısı yapmak için iddiaya girdi. Tespih yapımından keyif alan iki arkadaş için bu durum, tutku haline dönüştü. Tasarımları beğenilen iki arkadaş, bundan gelir de elde etmeye başladı. Kendilerinin yaptıklarının yanı sıra 5 kadına daha üretim yaptıran iki arkadaş, bu tespihleri 'Nihanburcutesbihhanem' adlı Facebook sayfası üzerinden Yunanistan, Hollanda, Amerika ve Almanya gibi ülkelere ihraç etmeye başladı.

İŞYERİ AÇACAKLAR

Bir tespihle başlayan işlerinin büyüdüğünü belirten Nihan Yerkazan, önümüzdeki günlerde ürettikleri ürünleri satmak için bir işletme açacaklarını söyledi. Tespihin yanı sıra kına, nişan ve düğün gibi organizasyonlarda hediyelik eşya hazırladıklarını belirten Yerkazan, el emeği göz nuruyla üretimini yaptıkları ürünleri işçiliğe göre çok uygun fiyatlara satışa sunduklarını belirtti.

FİYATLAR 35-60 TL ARASINDA

İşe bir iddiayla başladıklarını belirten Yerkazan, şöyle konuştu:

"Gördüğümüz bir tespih için iddiaya girdik. Aynısını yaptığımız tespihi uygun bir fiyata sattık. Öyle olunca tespih yapmaya karar verdik. Çok iyi mesafe kat ettik. Şuan ürettiklerimizi 'Nihanburcutesbihhanem' adlı Facebook sayfası üzerinden 35 ila 60 TL arasında satıyoruz. Bunun yanı sıra 100'e yakın ürettiğimiz eşya var. Bunların satışını da aynı şekilde yapıyoruz. Ülkemizin yanı sıra Hollanda, Amerika, Yunanistan ve Almanya gibi ülkelere de tespih gönderiyoruz. Ufacık bir tespih ile bugünlere gelerek, üreten kadınlar olarak, kadınlara yeni ufuklar açtığımız için mutluyuz."

- Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İddiayla Başlayıp Tutkuları Olan İş, Ev Ekonomisine Gelir Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement