İdso Ünlü İtalyan Şef Pietro Mianiti Yönetiminde Bu Hafta Rossini ve Paganini Çalacak - Son Dakika
Güncel

İdso Ünlü İtalyan Şef Pietro Mianiti Yönetiminde Bu Hafta Rossini ve Paganini Çalacak

İdso Ünlü İtalyan Şef Pietro Mianiti Yönetiminde Bu Hafta Rossini ve Paganini Çalacak

Denizbank'ın sponsorluğunu yaptığı İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası 13 ve 14 Aralık konserlerinde dünyaca ünlü İtalyan Şef Pietro Mianiti yönetiminde klasik müzikseverlerin karşısına çıkacak.

10.12.2013 17:44

Denizbank'ın sponsorluğunu yaptığı İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası 13 ve 14 Aralık konserlerinde dünyaca ünlü İtalyan Şef Pietro Mianiti yönetiminde klasik müzikseverlerin karşısına çıkacak. Aynı zamanda özverili bir eğitimci olan ve birçok İtalyan Akademisi'nde şeflik masterclass'ları veren Mianiti, Teatro alla Scala Akademisi'nde orkestral eğitimde Profesör ve misafir şef, Milano'da G. Verdi Konservatuarı'nda ise Viyola Profesörü olarak görev yapıyor.

5 yaşındayken keman çalmaya başlayan, 11 yaşında Paris National de Region Konservatuarı'ndan "Premier Prix" birincilik ödülünü alarak mezun olan Fédor Roudine konserde İDSO'ya solist olarak eşlik edecek.

Konser Gioachino Rossini'nin La Scala di Seta Uvertürü ile başlayacak. Konser Niccolò Paganini'nin 1.Keman Konçertosu, Op. 6 ile devam edecek. Bu eser bestecinin bu türdeki ilk örneklerinden olmasına rağmen, teknik ve müzikal olarak hünerlerini sergilediği seçkin yapıtlarından biri olarak kabul ediliyor. Konser Ottorino Respighi'nin "Kuşlar ve Roma Çeşmeleri" eserleri ile final yapacak. Konser saat 20.00'de Fulya Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İdso Ünlü İtalyan Şef Pietro Mianiti Yönetiminde Bu Hafta Rossini ve Paganini Çalacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement