18 Mart'ta başlayan ve ülkenin bir çok bölgesinde izinsiz gerçekleştirilen Nevruz kutlamalarında istenmeyen olaylar yaşanmıştı.
Polis ve eylemcilerin çatıştığı olayların sonrasında emniyet ekipleri olayları gerçekleştiren şahısların peşine düştü. Olayların çıktığı şehirlerde geniş çaplı soruşturma yürüten emniyet ekipleri, Iğdır'da da birçok şahsı, izinsiz gösterilere katılmak ve kışkırtıcı faaliyetlerde bulunmak suçlamasıyla gözaltına aldı.
BDP'Lİ 4 YÖNETİCİ GÖZALTINDA
Iğdır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ekipleri, bugün Iğdır merkez ve Özdemir, Erhacı, Halfeli, Yüzbaşılar köylerinde operasyon yaptı. Daha önceden belirlenen adreslere yapılan operasyonlarda 20 Mart'ta izinsiz Nevruz gösterisi yapmak, vatandaşları polise karşı kışkırtmak ve taş attırmak suçlamasıyla Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanı Salih Tikiz ile partinin 3 yöneticisinin de aralarında olduğu 29 kişi gözaltına alındı.
Evlerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.
Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele şubesinde sorguları süren şüphelilerin yarın adliyeye sevk edileceği belirtildi.
IĞDIR'DA NE OLMUŞTU?
Iğdır'da Nevruz kutlaması yapmak isteyenler sabah saatlerinde BDP il binası önünde toplanıp davul zurna eşliğinde halay çekmişti. BDP Iğdır milletvekili Pervin Buldan, Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk ve BDP'li il yöneticilerinin de aralarında olduğu yaklaşık 500 kişilik grup, Nevruz kutlamalarının yapılacağı alana gitmek istemiş ancak polis izin vermemişti. Parti binası önünde devam eden kutlamaya polis "Dağılın" uyarısında bulunmuştu. Uyarılara uymayan gruba, biber gazı ve tazyikli su ile müdahale eden güvenlik güçleri, o gün de 14 kişiyi gözaltına almıştı.
Son Dakika › Güncel › Iğdır'da 29 Kişi Gözaltına Alındı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.