İnsan Hakları ve Hizmet Derneğinin (İHH), geleneksel "yetim çocuklarla karne şenliği" pikniği gerçekleştirildi.
Kayaş Mavi Göl Mesire alanında düzenlenen pikniğe, yetim çocuklar ile aileleri ve İHH gönüllüleri katıldı.
Yapılan kahvaltının ardından çocuklar, kendileri için hazırlanan oyun parkında, halat çekme ile çuval yarışı yaptı, ip atlama, badminton ve voleybol oynadı.
Pikniğe katılan çocuklardan Yasemin Alsancak (10), "Yeni arkadaşlar edindim. Mutluyum. Karnemde düşük not yok. Piknik karne hediyesi gibi oldu" dedi.
İlayda Demir de (13) pikniğe daha önce katıldığını belirterek, arkadaşlarıyla badminton oynadığı, karnesinde düşük not olmadığını, teşekkür belgesi aldığını söyledi.
AA muhabirine açıklama yapan İHH Ankara Yetim Birimi Sorumlusu Orhan Demirel, derneğin 47 ülkede 45 bin, Türkiye'de ise 6 bin 500 yetime destek olduğunu bildirdi.
Demirel, "Ankara'da bulunan 172 yetim ve ailesini 5. geleneksel karne şenliği pikniğinde bir araya getirdik. Topluma yetim bilincini aşılamaya çalışıyoruz. Bu bir karne şenliği, yıl sonu olduğu için çocuklarımızı ödüllendirmiş oluyoruz. Hem de yetimlerimizi yılda bir kez pikniğe getirmiş oluyoruz" diye konuştu. - Ankara
Son Dakika › Güncel › İhh Karne Şenliği Pikniği - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.