İhvan Liderlerinin Yargılanması - Son Dakika
Güncel

İhvan Liderlerinin Yargılanması

İhvan Liderlerinin Yargılanması

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de alarında bulunduğu 15 İhvan liderinin yargılanmasına başlandı

09.12.2013 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de alarında bulunduğu 15 İhvan liderinin yargılanmasına başlandı.

Mısır Başsavcılığı tarafından haklarında, "Giza'daki El-Bahru'l Azam Caddesi'nde meydana gelen olaylarda göstericileri şiddete teşvik etmek"" suçlamasıyla dava açılan İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci ve HAP Genel Başkan Yardımcısı İsam el-Aryan'ın da aralarında bulunduğu 15 kişi hakim karşısına çıktı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında Kahire'nin güneyindeki polis akademisinde kurulan adliyeye getirilen sanıkların ilk duruşmaları başladı.

Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 3 Temmuz'da askeri darbeyle görevinden alınmasından bu yana güvenlik güçleri "şiddete teşvik, öldürme ve kamu binalarına saldırma" suçlamasıyla çok sayıda İhvan üyesi ve liderini gözaltına aldı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İhvan Liderlerinin Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement