Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Meclisi Başkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro Üyesi Erselan Bayiz, milletvekili seçimleri için oyunu kullandı.
Bayiz, eşiyle birlikte Erbil Rotana Otel'de oyunu sandığa attıktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Kürdistan örnek bir deneyimle demokraside yeni bir dönem açıyor" dedi.
Milletvekili seçimlerinde KYB'nin liste başı olan Bayiz, partisinin amblemine dikkat çekerek, "Kürdistan, avuçtaki gül ile güzeldir" diye konuştu.
"Halkımız örnek davranışıyla, Ortadoğu'da demokratik bir dönemin başını çekiyor" diyen Bayiz, seçmenlere bütün renk ve zenginlikleriyle seçim sandıklarına gitmelerini ve özgürce oy kullanma çağrısında bulunarak, "Seçmenize değecek bir meclis seçin. Çünkü bu meclis, Ortadoğu ve dünyada halkımızın aynasıdır" ifadesini kullandı. - Erbil
Son Dakika › Güncel › Ikby'de Seçim - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.