İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz Projesi - Son Dakika
Güncel

İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz Projesi

İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz Projesi

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü, işitme ve konuşma engelli yurttaşların sağlık hizmetlerinden daha kolay ve hızlı yararlanmasını sağlamak ve karşılaştıkları sorunları aşmalarına yardımcı olmak için özel telefon hattı oluşturdu.
3 Aralık Dünya...

03.12.2013 14:03

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü, işitme ve konuşma engelli yurttaşların sağlık hizmetlerinden daha kolay ve hızlı yararlanmasını sağlamak ve karşılaştıkları sorunları aşmalarına yardımcı olmak için özel telefon hattı oluşturdu.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde açıklanan İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz başlıklı yeni proje kapsamında ilk etapta İzmir'deki bin 300'ü aşkın işitme ve konuşma engelli vatandaşın cep telefonuna bilgilendirme mesajı gönderildi.

SMS YOLUYLA BİZE ULAŞIN

Mesajda, 'İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak İletişimde Engelleri Aşıyoruz. Her türlü sağlık sorununuzda 0-232-402 01 40 numaralı hattımızdan SMS yoluyla bize ulaşın. Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak sorununuza çözüm olalım, size bildirelim. Sağlıkta iletişim için engelleri kaldıralım' denildi.

İzmir Halk Sağlığı Müdürü Doçent Doktor Mustafa Tözün de projeyle amaçlarının, başta işitme ve konuşma engelli vatandaşlar olmak üzere tüm engellilerin sağlık hizmeti alırken karşılaştıkları sorunlara anında müdahale etmek olduğunu söyledi.

SMS ATAN ENGELLİLERİN SAĞLIK SORUNU KISA SÜREDE ÇÖZÜLECEK

Doç. Dr. Tözün, engelli yurttaşların randevu alamama durumları dahil olmak üzere halkla ilişkiler biriminde görevlendirdikleri personelin kendilerine SMS atan vatandaşların talep ve sorunlarını anında gidereceklerini belirterek şöyle konuştu: "İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz Projesi, doğrudan kurumumuza başvuramayan ancak bilgiye erişim ihtiyacı duyan işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımızın, sadece cep telefonlarını kullanarak ya da kısa mesaj özellikli sabit hatlarından müdürlüğümüze (0 232 4020140 numaralı telefondan) ulaşarak, mesajlarının, ilgililer tarafından değerlendirilerek, yine aynı yöntemle en kısa sürede vatandaşlarımıza bilgi verilmesine yönelik çalışmamızı 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde başlatmış bulunmaktayız. Tüm ekibimiz, iletişimde en büyük engelin sevgisizlik olduğuna dair inançla çalışmalarını sürdürmektedir."

İZMİR'DE ENGELLİ VE EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ İYİ DURUMDA

İzmir Halk Sağlığı Müdürü Doç.Dr. Mustafa Tözün, engellilere ve evde sağlık hizmetleri kapsamında yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

2013 yılının ilk 6 aylık döneminde 35 bin 813 muayene gerçekleştirildiğini, bunun yüzde 18.37'sinin evde sağlık hizmetleri olduğunu kaydeden Doç.Dr. Tözün, engellilere yönelik hizmetleri hakkında şu bilgileri verdi:

"Bakanlığımızın 2010/79 sayılı genelgesi kapsamında tüm kurum ve kuruluşlarımızda engelsiz ulaşıma yönelik gerekli düzenlemeler yapılmaya başlanmıştır. Aile hekimlerimizin mobil hizmetleri ile engellilerimiz yaşadıkları ortamlarda koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerinden faydalandırılmaya başlamışlardır. Gebe, bebek izlemlerimiz ayrıca doğrudan gözetimli tedavi kapsamındaki vatandaşlarımız, geçici olarak da olsa dezavantajlı gruba dahil edilerek hizmet almaktadır. Dezavantajlı gruba yönelik en önemli hizmetimiz ise; evde sağlık hizmetleridir. Aylık ortalama 4 bin 850 civarında seyreden ve sağlık kuruluşlarına başvuruda güçlük/özbakım becerilerini yerine getirmede yoksunluk yaşayan hastalarımız, gereksinimleri olsun veyahut olmasın her ay Aile Hekimlerimiz/Aile Sağlığı Elemanlarımız tarafından evinde ziyaret edilmekte, konsültan hekim sağlık kurulu raporları(özürlülük tespiti, ilaç/tıbbi cihaz/medikal malzeme gibi) da koordinasyon merkezimizce, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşları ile iletişime geçilerek sağlanmaktadır." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement