İlkokul Öğrencilerinden, Örnek Davranış - Son Dakika
Güncel

İlkokul Öğrencilerinden, Örnek Davranış

İlkokul Öğrencilerinden, Örnek Davranış

Kayseri'de, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) kampusu içerisinde bulunan Mustafa- Müjgan Boydak İlköğretim Okulu öğrencileri, okulda düzenledikleri kermesten elde ettikleri 3 bin 600TL'lik geliri, ERÜ Çocuk Hastanesi'nde kanser tedavisi gören çocukların ihtiyaçlarında kullanılmak üzere, Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Şubesi'ne bağışladı.

18.05.2016 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) kampusu içerisinde bulunan Mustafa- Müjgan Boydak İlköğretim Okulu öğrencileri, okulda düzenledikleri kermesten elde ettikleri 3 bin 600TL'lik geliri, ERÜ Çocuk Hastanesi'nde kanser tedavisi gören çocukların ihtiyaçlarında kullanılmak üzere, Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Şubesi'ne bağışladı.

ERÜ Çocuk Hastanesi'nde düzenlenen bağış törenine, Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, Çocuk Hematoloji-Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdemir, Çocuk Hemataloji- Onkoloji Bilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Musa Karakükçü ve Doç. Dr. Ekrem Ünal, Hastaneler Başmüdürü Özcan Özyurt, Hastane Müdür Yardımcısı Necla Güngör, Mustafa-Müjgan Boydak İlköğretim Okulu Müdürü Kemal Uzun ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı. ERÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, Mustafa Müjgan Boydak İlkokulu 3/C sınıfı öğrencilerine, öğretmenlerine ve okul müdürünü örnek davranışlarından dolayı teşekkür etti. Başhekim Doğru, "Hastane olarak yapmış olduğunuz yardımlardan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. Bu davranışın diğer öğrencilere de örnek olmasını diliyorum. Hastanemizde kemik iliği hastası çocukların tedavisi için 5 yataklı bir ünitemiz var. Ama maalesef bu 5 yatak yetmiyor. Onun için bu 5 yatağın artırılması lazım. 20 yatak 30 yatak kapasitesine ulaştırılması lazım. Her zaman bize destek olan hayırseverlerimizden bu konuda yardım bekliyoruz" dedi.

Okul Müdürü Kemal Uzun ise ERÜ Çocuk Hastanesi'ne en yakın okul olarak burada tedavi gören çocuklara destek olmak istediklerini söyledi. Okul Müdürü Uzun, "Sağ olsunlar 3/C sınıfı öğrencilerimiz, sınıf öğretmenimiz ve değerli velilerimiz, buradaki çocukları hatırlamak için maddi olarak küçükte olsa böyle bir etkinlikte bulundular. Geçen hafta içerisinde 2 gün süren bir kermes düzenlendi. Bu kermese öğrenci ve velilerimiz duyarlılık gösterdi. Bu kermes sonucunda 3 bin 600 lira gelir elde ettik. Ben sınıf öğretmenime, çocuklara ve velilerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu etkinlik diğer okullara da örnek olur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kermeste elde edilen gelir, öğrenciler ve velileri tarafından ERÜ Çocuk Hastanesi'nde kanser tedavi gören çocukların yararına kullanılmak üzere Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Kayseri Şube Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdemir'e teslim edildi.

- Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İlkokul Öğrencilerinden, Örnek Davranış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement