Ilo 10. Avrupa Bölge Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Ilo 10. Avrupa Bölge Toplantısı

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Kamuda yapılan işçi ve memur istihdamlarında daha adil ve ayrımcılığı önleyecek tedbirlerin alınması, kamu işleyişinin sağlıklı ilerlemesi adına önemlidir.

03.10.2017 12:02

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Kamuda yapılan işçi ve memur istihdamlarında daha adil ve ayrımcılığı önleyecek tedbirlerin alınması, kamu işleyişinin sağlıklı ilerlemesi adına önemlidir." dedi.

Koncuk, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) 10. Avrupa Bölge Toplantısı'nda ILO Direktörü Guy Ryder tarafından sunulan "Avrupa'da ve Orta Asya'da insana yakışır işlerin geleceği, fırsatlar ve zorluklar" raporunu olumlu karşıladıklarını belirtti.

Sendikacıların ekonomik, mesleki ve sosyal hak ve menfaatlerin korunması ve geliştirilmesi, toplumda herkes için daha iyi yaşam, daha iyi çalışma ve örgütlenme hakkı, insan onuruna yakışır iş, adil ve yaşanabilir bir dünya için mücadele ettiklerini belirten Koncuk, "Savaş ve terör gibi olumsuzlukların giderek artıyor olması, başta çalışanlar olmak üzere tüm halkımızı tehdit eder hale gelmiştir. Bu toplantının Türkiye'de yapılmaması için çok gayretler oldu." dedi.

Türkiye'deki çalışma hayatı ve sendikal haklar konularındaki meselelerin yöneticilerin, Avrupa'dan katılan çalışan, işveren ve hükümet delegeleri ile basının önünde konuşulmasının faydalı olacağını dile getiren Koncuk, Türkiye'de ILO normlarının uygulanması konularında özellikle kamu çalışanları açısından pek çok problem olduğunu ifade ederek, iş güvencesine aykırı yürütülen taşeronlaşma, 4/B ve 4/C'li istihdam modellerinden vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

İsmail Koncuk, "Kamuda yapılan işçi ve memur istihdamlarında daha adil ve ayrımcılığı önleyecek tedbirlerin alınması, kamu işleyişinin sağlıklı ilerlemesi adına önemlidir. Bu konularda bir an önce mevzuat eksiklikleri giderilmelidir." ifadelerini kullandı.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini ardından kamu hizmetinden 120 bin civarında memur çıkarıldığını ve ayrıca yaklaşık 40 bin kamu çalışanının soruşturma gerekçesiyle açığa alınmış şekilde beklediğini ifade eden Koncuk, şöyle konuştu:

"15 Temmuz darbe girişiminde bizzat rol oynayarak, ülkemizin demokrasisine, birlik ve beraberliğine göz diken hainlerin en ağır şekilde cezalandırılmalarını beklerken, bu girişimde yer almamış, bizzat desteklememiş ancak OHAL sürecinde açığa alınmış, kamudan atılmış, bazıları hapishanede olan kamu görevlilerinin bir an önce etkin ve hızlı bir şekilde incelenerek, suçsuzların tespit edilmesi kamu vicdanı ve hukuk açısından önemli görülmektedir. OHAL Değerlendirme Komisyonu bir an önce somut sonuçları kamuoyuna ilan ederek güvenilirliğini göstermelidir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ilo 10. Avrupa Bölge Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement