Imagination Studios Koç Üniversitesi ANAMED'de - Son Dakika
Güncel

Imagination Studios Koç Üniversitesi ANAMED'de

Imagination Studios Koç Üniversitesi ANAMED\'de

Design Lab, sanal dünyaya hareket katan dünyaca ünlü Imagination Studios ekibini ağırlıyor.

13.03.2013 13:50

Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü bünyesinde bulunan Design Lab, Imagination Studios ekibini bugün 18:00 – 20:00 saatleri arasında Taksim'deki Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi'nde (ANAMED) ağırlayacak. 'MoCap Teknolojilerindeki Gelişmeler' başlığıyla düzenlenecek etkinlikte, sinema ve dijital oyun animasyonlarında, sanal karakterlere gerçekçi hareketler kazandırmak için kullanılan teknolojiler hakkında ayrıntılı bilgiler paylaşılacak.

Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü bünyesinde 2012 yılından bu yana faaliyet gösteren Design Lab, sanal dünyaya hareket katan dünyaca ünlü Imagination Studios ekibini ağırlıyor. Imagination Studios ekibinin katılacağı ve 'MoCap Teknolojilerindeki Gelişmeler' başlıklı seminer, bugün 18:00 – 20:00 saatleri arasında Koç Üniversitesi'nin Taksim'deki Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi'nde (ANAMED) gerçekleştirilecek. Etkinlikte, sinema ve dijital oyun animasyonlarında, sanal karakterlere gerçekçi hareketler kazandırmak için kullanılan ve MoCap olarak adlandırılan teknolojiler hakkında bilgiler verilecek.

Hitman: Absolution, Alan Wake, Battlefield 3, Mirror's Edge gibi birçok AAA oyun ve film yapımında yer almış olan Imagination Studios ekibi, seminerde dijital oyunlar ya da filmler için farklı hareket yakalama tekniği olan "MoCap" teknolojilerindeki gelişmeler ve farklı boyutlardaki oyun/animasyon stüdyolarının kullanabilecekleri teknikleri katılımcılarla paylaşacak.

Günümüzde görüntü teknolojileri ve sensörlerdeki gelişmelerle birlikte sinema ve dijital oyun animasyonlarında sanal karakterlere gerçekçi hareketler kazandırmak için yaygın olarak kullanılan MoCap teknikleri de çeşitlendi.

Geçmişte görüntü yakalama profesyonel yüksek hassasiyetli optik ekipmanlarla gerçekleştirilirken, bugün artık ev- kullanıcı araçlarına kadar geniş ölçekte ekipmanlarla ve değişken bütçelerle yapılabilir hale geldi. Konuyla ilgili son gelişmeler hakkında kapsamlı bilgi bugün ANAMED'de gerçekleştirilecek seminerde dünyaca ünlü Imagination Studios ekibi tarafından ilgililere aktarılacak.

Seminer: Imagination Studios - 'MoCap Teknolojilerindeki Gelişmeler'

Yer: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi ( ANAMED) - Taksim

Tarih: 13 Mart Çarşamba

Saat: 18:00

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Imagination Studios Koç Üniversitesi ANAMED'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement