İmaş Makine TİM'in ihracat şampiyonları listesine girdi - Son Dakika
Güncel

İmaş Makine TİM'in ihracat şampiyonları listesine girdi

TİM, 2015 yılının en çok ihracat gerçekleştiren 1000 şirketini açıkladı. İttifak Holding'in iştiraki İmaş Makine, TİM'in en başarılı ihracat listesine girdi.

03.08.2016 11:42

Hisse senetleri Borsa İstanbul'da işlem gören İttifak Holding'in iştiraki İmaş Makine, ihracat alanında yürüttüğü faaliyetleriyle Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) 'En Başarılı İhracatçı' firmaları listesinde yer aldı.

İttifak Holding bünyesinde 1989 yılında faaliyetlerine başlayan İmaş Makine Milleral, Viteral ve Cuteral marka ile anahtar teslim fabrika sistemleri kuruyor. Dünyanın pek çok ülkesine un, ırmık ve mısır unu fabrikaları kuran İmaş Makine, 2016 yılında devreye aldıkları Viteral markasıyla hayvan yemi makine ve ekipmanları da üretmeye başladı.

İmaş Makine Genel Müdürü Mustafa Özdemir, bugüne kadar değirmencilik sektöründeki güçlü markası Milleral'den edindiği bilgi ve deneyimi Viteral'de de kullandıklarını ve ihracat pazarlarını genişlettiklerini söyledi. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin 'En Başarılı İhracatçıları' sıralamasına girmelerinden dolayı çok memnun olduklarını kaydeden Özdemir, "Genç bir şirketiz. Başarılı işler yapıyoruz. Ancak henüz yolun başındayız. Dünyanın pek çok yerine makine ve ekipman ihracatı gerçekleştiriyor. Önümüzdeki dönemde bu alanda yaptığımız yatırımlarla daha da büyüyeceğiz. TİM'in ihracat listesinde yer almak büyük mutluluktur ve bunun da haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.

Özdemir; "İmaş olarak 70'ten fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Yeni pazarları bünyemize katarak büyüyoruz. 2015 yılında ciromuzun yüzde 90'ı ihracattan elde edildi. Hedefimiz bu yıl da ihracatımızı yüzde %25 oranında artırmaktır" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İmaş Makine TİM'in ihracat şampiyonları listesine girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement