''İnadına Gazetecilik Yapacağız'' - Son Dakika
Güncel

''İnadına Gazetecilik Yapacağız''

\'\'İnadına Gazetecilik Yapacağız\'\'

Derya Sazak MediaCat'e konuştu.

02.11.2012 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyet Gazetesi'nin yeni Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak, pazarlama iletişiminin lider yayını MediaCat'in Kasım sayısına konuştu. Milliyet Gazetesi'nde esen değişim rüzgârları ve yeni yayın politikaları hakkında ipuçları veren söyleşide, iktidar baskısından değişen habercilik anlayışına kadar dünya ve Türkiye gündemini meşgul eden başlıklar yer alıyor.

1995-1998 yılları arasında Milliyet Gazetesi'nde Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapan Derya Sazak, 14 yıllık bir ayrılığın ardından geçtiğimiz ay yeniden aynı koltuğa atandı. 30 yıllık gazetecilik geçmişinin 20 yılını, parlamento muhabirliği veAnkara büro yöneticiliği dâhil Milliyet'in farklı kadrolarında görev alarak değerlendiren Sazak, www.mediacatonline.com adresinde yayınlanan Ömür Şahin Keyif imzalı söyleşide temel gazetecilik ilkeleri ışığında gelenekselle moderni yenilenen Milliyet çatısı altında buluşturacağına dair açıklamalarda bulundu.

"Haberciliğin tanımı değişiyor"

İnternetin devreye girmesiyle birlikte yeni medyanın atağa geçerek yazılı basın karşısında ciddi bir rakip olduğunu söyleyen Sazak, değişen habercilik tanımı doğrultusunda genç okurların beklentilerini karşılayacak içerikler sunacaklarını ve televizyon yayıncılığına karşı muhabir odaklı haberlere ağırlık vereceklerini belirtti. Bu anlamda "haber kirliliği"ne karşı "haberle yüzleşme" olgusunun önem kazanacağını vurgulayan ve "köşelerimizde fazlasıyla konformist olduk" diyerek öz eleştiri yapan Sazak, Milliyet'in yeni yüzünde haber-yorum ayrıştırmasının daha fazla hissedileceğini söyledi.

Sansür iddialarına karşı eleştirel manşetler

İktidarın basın organları üzerindeki baskısına yönelik Milliyet özelinde bir değerlendirme yapan Derya Sazak, "siyasi sorumluluk refleksi"nden yoksun gelişmeleri, "değişen habercilik refleksi", kamusal sorumluluk bilinci ve fikri takip geleneğiyle aşacaklarını belirtti. Okurların bundan böyle daha eleştirel manşetlerle karşılaşacağını söyleyen Sazak, sözlerine şöyle devam etti: "Biz sorunlar olduğu zaman 'evet burada hata yapılıyor' diyebileceğiz. Her zaman deriz. Milliyet daima bu refleksleri göstermiştir. Ne sansür, ne oto sansür, ne de baskı iddiaları bizi mesleğimizi yapmaktan alı koyamaz. Bizler Abdi İpekçi ekolüyüz."

Üvey evlat amiral gemisinin dümenine geçiyor

Sazak, Doğan Grubu'ndan ayrılarak Demirören şemsiyesi altında yayın hayatına devam eden Milliyet Gazetesi için, "Eskiden Doğan Grubu'nda Hürriyet'in gücü altında kendini ikinci plana itilmiş bulan bir Milliyet vardı. Şimdi ise öz evlatlık durumuna geçtik. Demirören Grubu'nun birinci gazetesi, amiral gemisi olarak Milliyet tekrar tek başına iddia sahibi bir gazete olarak ortaya çıkıyor" dedi.

Hedef 200-250 bin tiraj

Newsweek dergisinin basılı ürününü kaldıracak yalnızca internet versiyonuyla yola devam etmesi örneğinden yola çıkarak dünyada ve Türkiye'de yazılı basın üzerindeki tiraj baskısına değinen Derya Sazak, "Günde 50 bin sattığımız kent merkezlerinde bugün gazete tirajları 5 binlere düşmüş durumda" dedi ve Milliyet'in 150-160 bin bandında seyreden tirajını 200-250 bin'lere çıkarmayı hedeflediğini belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ''İnadına Gazetecilik Yapacağız'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement