İnegöl'de Umam Toplantısı - Son Dakika
Güncel

İnegöl'de Umam Toplantısı

İnegöl\'de Umam Toplantısı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Dörtçelik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezi (UMEM) projesi kurs yönetiminin her ay düzenlediği toplantıya ev sahipliği yaptı.

18.04.2013 14:28

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Dörtçelik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezi (UMEM) projesi kurs yönetiminin her ay düzenlediği toplantıya ev sahipliği yaptı.

İlçe olarak ilk İnegöl'de yapılan toplantıda proje uygulamaları değerlendirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Dörtçelik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ertan Kalkanlı, UMEM projesinin Bursa'da yürütülmesini üstlenen kurs yönetiminin bu ayki toplantısını İnegöl'de yapmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

İnegöl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise, "İnegöl söylenince ilk akla sanayi geliyor. Daha sonra mobilya, köfte ve kaplıca geliyor. İnegöl hayırseverlerin çok olduğu bölge. İnegöl mobilya, sanayi, köfte ve kaplıca şehri deniliyor. İnegöl aynı zamanda hayırseverler başkentidir. Eğitime yüzde 100 destek kampanyasında 10 yıldır yürüttüğümüz çalışmalarla İnegöl ilçe bazında Türkiye birincisi. 10 yıl içerisinde İnegöl'ümüzde 120 milyon TL'lik eğitim yatırımları yapıldı. Bunun 80 milyon TL'si hayırsever yatırımı, 40 milyon TL'si de devlet yatırımlarıdır. Yani yüzde 70'i hayırsever yatırımı oldu. Şu anda ilçemizde 28 hayırseverin ismini taşıyan okulumuz var" dedi.

Meslek liselerine devam eden öğrenci oranı ile Avrupa normlarını yakaladıklarının altını çizen Baştürk, "İnegöl sanayi şehri olduğundan dolayı fabrikalara yönelik eleman ihtiyacımız var. Meslek liselerine devam eden öğrenci oranı Türkiye genelinde yaklaşık yüzde 58'dir. Bursa'da yüzde 62, İnegöl'de ise yüzde 65'tir. Avrupa normlarını yakaladık. Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu'na da öğrenci aldığımız zaman, yüzde 70 oranında mesleki eğitime öğrenci göndereceğiz. İnegöl'de işsizlik yok, herkes iş bulabiliyor. İnegöl küçük bir İstanbul" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmi Aydın, BTSO Genel Sekreter Yardımcısı Okay Civelek, İş-Kur İl Müdür Yardımcısı Mehmet Çiftçi, İş-Kur proje görevlisi Sibel Zengin ve BTSO proje görevlisi Alper Melih Bilge nezaretinde gerçekleştirilen toplantıda projedeki uygulamaların değerlendirilmesi yapıldı. Toplantıda, Bursa genelindeki okullarda açılması düşünülen CNC torna operatörlüğü, servis elemanı, iplik işçileri, metal işleme tezgahı operatörü, kat görevlisi, seyahat servis elemanı ve oto montaj işçisi konularında bilgi alışverişi yapıldı. Toplantının ardından Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi bölümleri gezilerek incelendi. Daha sonra heyete İnegöl köftesi ikram edildi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İnegöl'de Umam Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement