İngiltere Başbakanı David Cameron, IŞID'in sadece Irak'ı, Suriye'yi değil aynı zamanda İngiltere'de sokaktaki insanları tehdit ettiğini söyledi.
Ülkesinin Irak'taki IŞİD operasyonu için kullandığı Güney Kıbrıs'ta bulunan askeri üssüne sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Cameron, askerlerle de bir araya geldi.
Başbakan Cameron, burada yaptığı açıklamada, IŞID terör örgütüne yapılacak operasyonlarda görev yapan askerlere teşekkür etmek için Kıbrıs'a geldiğini ifade etti.
Operasyonun kendileri için hayati önem taşdığını dile getiren Cameron, iki Tornado jetinin daha buradaki filoya ekleneceğini ve operasyonda görev yapan askeri güçlere tüm desteğin sürdürüleceğini kaydetti.
Operasyonun, Irak'ta hayatları kurtarmak için önemli olduğuna inandığını belirten Cameron, "IŞID, sadece Irak'ı, Suriye'yi değil aynı zamanda İngiltere'de sokaktaki insanları tehdit ediyor. Bu yüzden buradayız" değerlendirmesinde bulundu. - Lefkoşa
Son Dakika › Güncel › İngiltere Başbakanı Cameron Güney Kıbrıs'ta - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.