İngiltere'de iktidarın büyük ortağı Muhafazakar Parti'den belediye meclis üyeliğine aday olan David Bishop, sosyal paylaşım sitesinden İslam karşıtı mesaj paylaştığı için adaylıktan çekildi ve partisinden istifa etti.
İSLAM'A HAKARET İÇEREN BİR MESAJ YAYINLADI
Essex bölgesindeki Brentwood South'da Muhafazakar Parti'den belediye meclis üyesi adayı olan Bishop, adaylığının açıklanmasından iki gün sonra, 14 yaşındaki bir kıza tecavüz ettiği iddiasıyla 4 Müslüman'ın gözaltına alındığı bilgisinin yanında, İslam'a hakaret içeren ifadesinin yer aldığı bir tweet'i retweet etmişti.
ÖZÜR DİLEDİ VE ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ
Gelen tepkiler üzerine bir açıklama yaparak özür dileyen ve adaylıktan çekildiğini bildiren Bishop, partisinden istifa ettiğini de duyurdu. Seçim bölgesindeki parti yetkilisi Louise McKinlay, Bishop'un görüşlerine partilerinde yer olmadığını ve istifasının kabul edilmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.
BAŞKA BİR MESAJDA DA HOMOFOBİK İFADELER YER ALDI
Bishop, daha önce retweet ettiği bir başka mesajda da "Eşcinsel bir adam nasıl düzgün bir yüze sahip olabilir?" görüşünü paylaşmıştı.
İngiltere'de bir süre önce de Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) belediye meclis üyesi adayı Harry Perry'nin, twitter hesabından İslam'a hakaret içeren mesaj yazması nedeniyle parti üyeliği askıya alınmıştı.
Son Dakika › Güncel › İngiltere'de İslam Karşıtı Mesajı Paylaşan Aday İstifa Etti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.