İngiltere'de Liberal Demokrat Parti'nin Yeni Lideri Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

İngiltere'de Liberal Demokrat Parti'nin Yeni Lideri Belli Oldu

İngiltere\'de Liberal Demokrat Parti\'nin Yeni Lideri Belli Oldu

İngiltere'de Liberal Demokrat Parti'nin yeni lideri Tim Farron oldu.

16.07.2015 22:21

İngiltere'de Liberal Demokrat Parti'nin yeni lideri Tim Farron oldu.

2011-2014 yıllarında Liberal Demokrat Parti başkanlığı yapan Farron, oyların yüzde 56,5'ini alarak rakibi Norman Lamb'i geride bıraktı. Liberal Demokrat Parti üyeleri arasında yapılan oylama sonucu seçilen yeni genel başkan, kullanılan 33 bin 897 oydan 19 bin 137'sini aldı.

Liberal Demokrat Parti'nin Westmorland ve Losdale bölgesi milletvekili olan 45 yaşındaki Farron, seçilmesinin ardından resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Amacımız, Birleşik Krallık'taki milyonlarca liberali Liberal Demokrat Parti'ye yönlendirmek" diye yazdı.

Liberal Demokrat Parti'nin bir önceki lideri Nick Clegg de resmi Twitter hesabından, "Siyasetteki en zorlu ama en iyi iş. Tim'in hepimizi gururlandıracağından eminim" açıklamasında bulundu.

Liberal Demokrat Parti, Birleşik Krallık'ta 7 Mayıs'ta yapılan genel seçimden büyük yenilgi alarak çıkmış, yenilginin ardından partinin genel başkanı olan Nick Clegg görevinden istifa etmişti. Bir önceki hükümette koalisyon ortağı olan ve parlamentoda 56 milletvekili bulunan Liberal Demokrat Parti, Mayıs ayındaki genel seçim sonucu parlamentoya sadece 8 milletvekili sokabilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere'de Liberal Demokrat Parti'nin Yeni Lideri Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement