İnsan Yüzünü Yumruk Şekillendirdi - Son Dakika
Güncel

İnsan Yüzünü Yumruk Şekillendirdi

İnsan Yüzünü Yumruk Şekillendirdi

Bilim insanları, insan yüzünün milyonlarca yıl süren kavgalarda en az hasarı alabilmek için değiştiğini ortaya koydu.

09.06.2014 09:31  Güncelleme: 10:16

Yeni bir araştırma, modern insanın atalarını temsil eden canlıların milyonlarca yıl süren kavgaları sonucunda insan yüzünün darbelere karşı direnç kazandığını ortaya koydu. İlk insanların yumruk atmayı öğrenmesinin ardından yüzün kavgalarda ortaya çıkan hasarı minimize etmek için değiştiği ifade edildi. En büyük farklılık, erkek çenesinin kadınlara kıyasla çok daha sertleşmesi oldu.

KAVGALAR ERKEĞİN ÇENESİNİ GÜÇLENDİRDİ

Biological Reviews dergisinde yayımlanan araştırmada, yaklaşık dört-beş milyon yıl önce yaşamış olan maymun benzeri Australopithecus canlısının kemik yapısı incelendi. Australopithecus, Homo sapiens dahil modern insana uzanan türlerin öncesinde var olan türleri temsil ediyor. Analizler, Australopithecus'un en güçlü kısmının, yumruk darbesinin en çok alındığı düşünülen çene olduğunu gösterdi. Bilim insanları, erkeklerin kadınlara kıyasla darbelere daha dayanıklı bir yüze sahip olmasını, erkeğin evrimin başlangıcından bu yana süregelen kavga eğiliminden elde ettiğini düşünüyor.

Araştırmanın başını çeken ABD'nin Utah Üniversitesi'nden Dr. David Carrier, "Australopithecus, kavga yeteneğini artırdığı görülen özelliklere sahipti. Elleri, yumruk oluşturmak için yeterince büyüktü. Böylece elin muntazam kas-iskelet yapısını saldırı silahına çeviriyorlardı" dedi.

İLK OLARAK YÜZ HEDEF ALINDI

Carrier, 'kavga etme yöntemleriyle evrim süreci eşleştirildiği zaman, yumruklarını kullanan ilkel canlıların ilk olarak yüzü hedef alacağını' ifade etti. Bu durum, zamanla yüzün daha iyi korunması ve dayanıklı hale gelmesini gerektirdi. Büyük insansı maymunların iki ayak duruşundan, ilk insan türlerinin el yapılarını inceleyerek uzun araştırmalar yapan Carrier, fiziksel birçok özelliğin 'kavga edebilmek için' geliştiğini düşünüyor. Carrier, en çok darbeyi alarak sağlamlaşan kemiklerin, insan benzeri canlılarda kafatasının aynı kısımları temsil ettiğine dikkat çekti. Australopithecus erkeği ve kadınına ait kemiklerde, erkeğin çene kemiğinin daha büyük ve sert olduğu tespit edildi.

Carrier, ilk insanların kavgacı olduğunu öne süren hipoteze rağmen, insanları diğer primatlardan ayıran anatomik özelliklerin kavga etme yeteneğinden gelmiyor olabileceğini de not düştü. Carrier, yine de ilkel insanların ve büyük insansı maymunların yüz şekilleri ile el büyüklüklerinin, kavga yeteneklerini geliştirdiğini belirtti.

Araştırmada yer alan Utah Üniversitesi'nden Dr. Michael Morgan, 'barış hakkında bir araştırma yaptıklarını' belirterek, "Kas-iskelet yapısıyla yüz arasındaki ilikiyi ortaya çıkarmak, insanların vahşi ve agresif eğilimlerini anlamaya yardım edebilir" ifadesini kullandı.

Kaynak: Aljazeera.com.tr

Son Dakika Güncel İnsan Yüzünü Yumruk Şekillendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Fatih: İnsanın ilk atası Adem A.s. olduğunu bilmeyen yok... ama illa bir maymun nesline bağlamak isteyişleri evrim gibi uydurma ve kasıtlı bir teorinin yeniden canlandırlmasını isyemek olmalı... İnsanlığın başlangıçı Adem A.s. ile olmuştur ve gelen peygamberler ve yaşadıkları süre bilindiği için yapılan hesaplar neticesinde yaklaşık insanlık 7000 sene önce Adem a.s ile başlamıştır ve insan neslinin maymundan geldiği de darwib be aynı kafanın dinsizleştirme projelerinin bir parçasıdır. 5 6 Yanıtla
    Alper Kaya: Bire Cahil Allaha yarattığı Fizik Kurallarının dışına çıkarak yoktan bir canlı yarattığını iddea etmek Allaha yapılabilecek en büyük Hakarettir, ister kabul et ister etme 'Evrim' vardır,ispat istiyorsan Anne karnındaki bebeğin safha safha gelişimine bak, bir sürüngenden nasıl insana dönüşüm var bak gör. 0 0 Alper Kaya: CTRL V insan maymundan evrilmemiştir insan farklı bir pirimat maymun farklı bir pirimattır, bana insanların renklerinin (siyah-bayaz) neden farklı olduğunu izah edebilirmisin. Eğer istersen sana pigmensel evrimi anlatabilirim. 0 0 vatan şaşmaz: ctrl v, o kadar cahilsin ki keşke ölsen...evrim ihtiyaca göre şekillenir,doğal seçilim diye bir mantık vardır.boz ayı varken kutup ayısının da olması bunun sonucudur. 0 0
  • Ay: Bu bilim adamları nezaman öğrenecek canlılarda hiç bir değişiklik olmadığını evrim teorisine nekadarda bağlanıyorsunuz. 4 3 Yanıtla
  • eren: insanlık 7000 sene öncemi başlamıştır ? belgesel izlemeni tavsiye ediyorum arkadaşım 1 1 Yanıtla

Advertisement