Irak Başbakanı Türkçe eğitiminin geliştirilmesini onayladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Irak Başbakanı Türkçe eğitiminin geliştirilmesini onayladı

26.01.2024 15:04

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan'ın, Türkmenlerin yoğunlukta yaşadığı kentlerde Türkçe eğitiminin teknik ve idari alanlarda geliştirilmesi talebi, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani tarafından onaylandı. Başbakan Sudani, Türkçe eğitim veren okullardaki öğretmen eksikliğinin giderilmesi, kitapların devlet tarafından basılması ve sınav sorularının diğer dillerle aynı olması gibi konularda harekete geçeceğini belirtti.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan'ın, Türkmenlerin yoğunlukta yaşadığı kentlerde Türkçe eğitiminin teknik ve idari alanlarda geliştirilmesi talebinin Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani tarafından onaylandığı belirtildi.

Irak Türkmen Cephesi Basın Bürosundan konuya dair yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, yaklaşık 20 yıldan bu yana Irak'ta Türkmenlerin yoğunlukta olduğu kentlerdeki Türkçe eğitiminde yaşanan sıkıntıların Irak hükümetine iletildiği belirtildi.

Yıllardır Türkçe eğitiminde yaşanan teknik ve idari sıkıntıların ITC Başkanı Turan tarafından Irak Başbakanı Sudani'ye iletildiği aktarılan açıklamada, Başbakan Sudani'nin de bu sorunların en kısa zamanda çözülmesi yönünde harekete geçtiği kaydedildi.

Sudani'nin, bu kapsamda "Türkçe eğitim veren tüm okullardaki öğretmen eksikliğinin giderilmesi için sözleşmeli öğretmen atanmasını ve kitapların devlet tarafından basılmasını, sınav sorularının diğer dillerin sorularıyla aynı olmasını, Türkçe eğitim gören öğrencilerin açık öğretim sınavlarına katılmalarını" onayladığı aktarıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak Başbakanı Türkçe eğitiminin geliştirilmesini onayladı - Son Dakika


Advertisement