Irak'ta Bankalara Ceza - Son Dakika
Güncel

Irak'ta Bankalara Ceza

Irak Merkez Bankası, "kara para aklama ve rezerv para satış talimatlarına muhalefetten" 40 bankaya yaklaşık 350 milyon dolar para cezası kestiği bildirildi.

12.11.2015 16:42

Irak Merkez Bankası, "kara para aklama ve rezerv para satış talimatlarına muhalefetten" 40 bankaya yaklaşık 350 milyon dolar para cezası kestiği bildirildi.

Merkez Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamada, "2012-2015 yıllarında, bankalar, şirketler ve çeşitli mali kurumlar aleyhinde kara para aklama ve rezerv para satışıyla ilgili 95 dava açıldı. 40 bankaya söz konusu konularla ilgili talimatlara muhalefetten 400 milyar dinar (yaklaşık 350 milyon dolar) para cezası verildi. Ayrıca 4 bankanın hükümet tarafından denetlenmesine, birinin kapatılmasına karar verildi" denildi.

Açıklamada ayrıca banka dışında 426 kuruma da çeşitli cezalar verildiği belirtilirken, cezalara ilişkin ayrıntılı bilgi verilmedi.

Öte yandan Irak parlamentosuna bağlı Şeffaflık Komitesi Üyesi Muhammed Hamidi, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Merkez Bankası'nın verdiği cezaların, yapılan yolsuzluklara oranla çok az olduğunu belirtti.

Hamidi, "Yolsuzlukla ilgili özel belgeler, milyarlarca dolara işaret ediyor. Yurt dışına kaçırılan paralarla ve yolsuzluk oranına bakıldığında verilen cezalar çok az" ifadelerini kullandı.

Irak Yüksek Yargı Konseyi, kara para aklama ve döviz kaçakçılığı ile ilgili davalara ilişkin 41 belgenin soruşturulması için özel bir komisyon kurulmasına karar vermişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'ta Bankalara Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement