Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü, Irak'ın Felluce kentinde 7 askeri kaçırdı.
Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, IŞİD üyelerinden oluşan bir grup, Felluce kentinin doğusunda ailelerini ziyaret etmekte olan 7 askeri kaçırarak bilinmeyen bir yere götürdü. Irak makamlarının, askerlerin serbest bırakılması için Felluce'deki aşiretler ve din adamlarıyla görüşmeler yürüttüğü ifade edildi.
Öte yandan Enbar'ın önde gelen aşiretlerinden el-Cumeyli'nin lideri Meşhan el-Cumeyli, Felluce kentinin doğusunda "Aşiret Devrimcileri" ile orduya bağlı birlikler arasında çatışmaların devam ettiğini söyledi.
Felluce Hastanesi Müdürü Abdussettar Livas da iki sivilin yaralı olarak hastaneye getirildiğini belirtti.
Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Felluce ve Enbar'daki çatışmalar üç haftadır devam ediyor. Çatışmalarda 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.
Bağdat hükümeti, IŞİD örgütüne karşı savaştığını savunurken, bölgedeki Sünni Arap aşiretler, bu örgütle bir ilgilerinin olmadığını, Başbakan Nuri Maliki iktidardan ayrılana kadar direnişlerini sürdüreceklerini ifade ediyorlar.
Maliki hükümetine karşı protestolara destek veren milletvekili Ahmed Alvani, 28 Aralık'ta Enbar'ın Ramadi kentindeki evine düzenlenen kanlı baskınla gözaltına alınmıştı. Olayı protesto eden aşiretlerin gösterilerine güvenlik güçlerinin, silahlı müdahalede bulunması çatışmalara yol açmıştı. - Felluce
Son Dakika › Güncel › Irak'ta Şiddet Olayları Devam Ediyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.