Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Çatışmalar

Duluiyye’de terör örgütü IŞİD ile emniyet güçleri ve aşiret üyeleri arasında çıkan çatışmada 8 kişi hayatını kaybetti.

13.07.2014 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın Ed-Duluiyye kasabasında terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile emniyet güçleri ve aşiret üyeleri arasında çıkan çatışmada 6 IŞİD militanı ve 2 aşiret mensubunun hayatını kaybettiği bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Selahaddin iline bağlı Beled ilçesinde yer alan Duluiyye kasabasını ele geçirmek isteyen IŞİD militanlarına emniyet güçleri ve aşiret mensuplarının karşı koyması üzerine çatışma çıktı. Çatışmada 6 IŞİD militanı ile 2 aşiret üyesi öldürüldü.

IŞİD'in, yardımları engellemek için Duluiyye'yi Beled'e bağlayan köprüyü patlayıcı yüklü kamyonla havaya uçurduğu belirtildi.

Duluiyye halkının, IŞİD'in yeniden saldırıya geçmesi ihtimaline karşı ordudan takviye birlikleri göndermesini talep ettiği kaydedildi.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) başını çektiği silahlı gruplar, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerinin yanı sıra El-Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Ratbe ve Hadise ilçelerini ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil göç etmek zorunda kalmıştı. - Selahaddin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement