Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Çatışmalar

Diyala’da güvenlik güçleri ile IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar arasında çıkan çatışmada 10 militan öldürüldü, 8 güvenlik personeli yaralandı.

27.07.2014 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın Diyala ilinde güvenlik güçleri ile Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) öncülüğündeki silahlı gruplar arasında çıkan çatışmada 10 militanın öldürüldüğü, 8 güvenlik personelinin yaralandığı bildirildi.

AA muhabirine konuşan Diyala İl Meclisi Güvenlik Komitesi Başkanı Sadık el-Huseyni, Diyala'nın kuzeyindeki El-Halis ilçesine bağlı El-Azim kasabasında, aşiret direnişçilerin desteklediği ordu ve polislerden oluşan güvenlik güçleri ile IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar arasında çıkan çatışmalarda 10 IŞİD militanı öldürüldüğü, 6 asker ve 2 polis yaralandığını açıkladı.

Hüseyni, militanlara ait uçaksavar taşınan 5 aracın kullanılamaz hale getirildiğini belirterek, çatışmaları sonucunda Azim kasabası silahlı militanlardan tamamen temizlendiğini kaydetti.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) başını çektiği silahlı gruplar, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerinin yanı sıra Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Ratbe ve Hadise ilçelerini ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil göç etmek zorunda kalmıştı. - Diyala

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement