Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Çatışmalar

Irak\'taki Çatışmalar

Musul'un Zummar nahiyesinde çıkan çatışmalarda 62 IŞİD militanıyla 1 peşmergenin öldüğü öne sürüldü.

02.08.2014 15:44

Irak'ın Musul kentinin Zummar nahiyesinde çıkan çatışmalarda 62 Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanıyla 1 peşmergenin öldüğü iddia edildi.

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgilere göre, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Zummar nahiyesini ele geçirmek için dün gece peşmerge mevzilerine saldırdı. Çıkan çatışmada, 62 IŞİD militanı ölürken 1 peşmergenin de yaşamını yitirdiği ileri sürüldü. Sinun Bölgesi Komutanı Dr. Abdurrahman Kewrini, IŞİD saldırılarını püskürdüklerini söyledi. Bir peşmergenin öldüğünü belirten Kewrini, "14 peşmergenin şehit edildiğine ilişkin haberler tamamıyla yalan ve asılsızdır" dedi.

Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) Sincar bölgesinin askeri ve siyasi sorumlusu Serbest Babiri de Zummar nahiyesindeki güvenlik durumunun normalleştiğini ve bölgenin peşmerge kontrolünde olduğunu belirtti. Babiri, sadece Kesk sınırında çatışmaların zaman zaman devam ettiğini kaydetti.

IŞİD'den 62 militanın öldürüldüğü bilgisini veren Babiri, peşmerge güçlerinden de ölü ve yaralı olduğunu ancak kesin rakam veremeyeceğini sözlerine ekledi.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul ve Tikrit gibi bazı kentlerde kontrolü ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil, bölgeden göç etmek zorunda kalmıştı. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement