Peşmerge güçlerinin, dün ele geçirdiği Musul'un Mahmudiye köyünden Irak savaş uçaklarının bombardımanı nedeniyle çekildikleri bildirildi.
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre Irak savaş uçaklarının, IŞİD militanlarının bulunduğu noktaları bombalayacağı bilgisi üzerine peşmergeler, Mahmudiye köyünden çekilerek, 1 kilometre uzaklıktaki Kahire köyüne konuşlandı. Suriye'den Irak'a geçen YPG güçlerinin de destek verdiği peşmergeler, muhtemel IŞİD saldırılarına karşı teyakkuzda bekliyor.
Peşmerge ve YPG güçlerinin dün kapsamlı operasyon düzenlediği IŞİD militanlarının, bugün saldırılarını azalttığı görüldü. Zaman zaman peşmergenin bulunduğu noktalara ateş açan ve havan topu atan IŞİD'çilerin, yeni bir saldırı için hazırlık yaptıkları belirtildi. Çatışmaların şiddeti azalsa da peşmerge ve YPG, yeni bir IŞİD saldırısına karşı bölgeye takviye güç göndermeye devam ediyor.
Bu arada Irak ordusuna ait iki savaş uçağı da bölgedeki IŞİD noktalarını bombaladı. Irak savaş uçakları da zaman zaman IŞİD'in kontrolü ele geçirdiği bölgeleri bombalayarak, peşmergeye destek veriyor.
Peşmerge ile IŞİD arasındaki diğer çatışmalar Musul'un girişinde, Sincar'da, Suriye sınırındaki Rabia'da ve Mahmur ilçesinde yaşanıyor.
Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul ve Tikrit gibi bazı kentlerde kontrolü ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil, bölgeden göç etmek zorunda kalmıştı. - Erbil
Son Dakika › Güncel › Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.