Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika
Son Dakika Logo

Irak'taki Çatışmalar

30.08.2014 18:11

Irak Ordusu ve Peşmerge güçleri, Selahaddin ilinin Selam köyü ve Uzeym bölgesini ele geçirdi Peşmerge, Musul'un Zummar nahiyesinin içlerine kadar ilerledi.

Irak ordusu ve Peşmerge güçlerinin, Selahaddin ilinin Selam köyü ve Uzeym bölgesini ele geçirdikleri bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, Irak Ordusu ve Peşmerge güçleri, Selahaddin ilinin Hamrin bölgesini, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarına yönelik operasyon başlattı.

Kısa süren çatışmalardan sonra IŞİD'in elindeki Selam köyü ve Uzeym bölgesi geri alındı. Irak Ordusu ve Peşmerge, Hamrin bölgesini de ele geçirmek için ilerleyişini sürdürüyor.

Öte yandan Peşmergenin, Musul'un Zummar nahiyesinin içlerine kadar ilerlediği ve bölgede IŞİD'le şiddetli çatışmaların devam ettiği belirtildi.

Peşmerge Bakanlığı Basın Sözcüsü Helgurt Hikmet, yaptığı açıklamada, Zummar'ın tamamını kontrollerine almak için ağır silahlarla IŞİD militanlarına saldırdıklarını ifade etti.

Peşmergenin hedefi, Zummar'dan sonra Suriye sınırındaki Rabia ilçesini ele geçirerek, IŞİD'in elindeki Sincar ilçesine giden yolun güvenliğini sağlamak. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika


Advertisement