Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Çatışmalar

Irak ordusu, Enbar'a bağlı Ana ve Rava ilçelerini, Peşmerge güçleri ise Ninova'ya bağlı Karakuş ve Bartulla ilçelerini terör örgütü IŞİD'den geri almak için geniş çaplı operasyon başlattı.

16.09.2014 12:47

Irak ordusu, Enbar'a bağlı Ana ve Rava ilçelerini, Peşmerge güçleri ise Ninova'ya bağlı Karakuş ve Bartulla ilçelerini terör örgütü IŞİD'den geri almak için geniş çaplı operasyon başlattı

AA muhabirine konuşan Irak Ordusu Enbar Operasyon Gücü Komutanı Korgeneral Raşid Felih, "Irak ordusu, hava destekli saldırıları ve aşiret güçlerinin yardımıyla Ana ve Rava ilçelerini IŞİD militanlarından temizlemek için geniş çaplı operasyon başlattı" dedi.

Operasyonların Hadise ilçesinden başladığını belirten Felih, Ana ilçesi çevresinde IŞİD militanları ile ordu güçleri arasında yoğun çatışmaların olduğunu kaydetti.

Öte yandan, Peşmerge güçlerinin, Ninova eyaletine bağlı Hristiyanların yoğun olarak yaşadığı Karakuş ve Bartulla ilçelerini IŞİD militanlarından geri almak için ABD hava güçlerinin desteğiyle Musul'un doğusuna saldırılar düzenlediği belirtildi.

Peşmerge güçlerinin aralarında Hasan Şami ile Şakuliyye'nin de bulunduğu bazı köylerde kontrolü sağladığı ifade edildi.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, bazı kentlerde kontrolü ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil bölgeden göç etmek zorunda kalmıştı. Silahlı grupların kontrolündeki bölgeleri geri almak için Irak ordusu ile IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar arasında sık sık çatışmalar yaşanıyor. - Enbar

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement