7,3'lük Deprem Nedeniyle Irak'taki Derbendihan Barajı da Tehlikede! - Son Dakika
Güncel

7,3'lük Deprem Nedeniyle Irak'taki Derbendihan Barajı da Tehlikede!

Merkez üssü Irak'ın Halepçe kenti olan 7,3 şiddetindeki deprem, Süleymaniye'deki Derbendihan barajını da vurdu. Dağdan kopan kaya parçaları baraja düştü.

13.11.2017 00:21  Güncelleme: 03:47

Merkez üssü Irak'ın Halepçe kenti olan 7,3 şiddetindeki deprem, Süleymaniye kentindeki Derbendihan barajına da zarar verdi.

DERBENDİHAN BARAJI TEHLİKEDE

Derbendihan Barajı Müdürü Rahman Gani ise depremin şiddetinden dolayı baraj çevresindeki dağlardan büyük kaya parçalarının düştüğünü, barajın da zarar görmüş olabileceğini söyledi.

İLÇEDE 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Süleymaniye'nin Derbendihan İlçe Kaymakamı Nasih Mela Hasan, depremde Derbedihan'da 4 kişinin yaşamını yitirdiğini ifade etti. Kelar İlçesi Sağlık Müdürlüğü ise 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

SÜLEYMANİYE'DE TATİL İLAN EDİLDİ

Süleymaniye Valisi Ömer Ahmed Emin, yaptığı yazılı açıklamada, depremden dolayı yarın vilayet sınırları içerisinde mesainin yapılmayacağını belirtti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Süleymaniye İl Sağlık Müdürü Mirhan Muhammed, depremde Süleymaniye'nin Derbendihan ilçesinde ilk belirlemelere göre 50 kişinin yaralandığını açıklamıştı.















7,3\'lük Deprem Nedeniyle Irak\'taki Derbendihan Barajı da Tehlikede!
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 7,3'lük Deprem Nedeniyle Irak'taki Derbendihan Barajı da Tehlikede! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement