İran Hükümeti Devlet Televizyonunu "Yalan ve İftira" ile Suçladı - Son Dakika
Güncel

İran Hükümeti Devlet Televizyonunu "Yalan ve İftira" ile Suçladı

İran hükümeti, devlet televizyonunu hükümet aleyhine "yalan ve iftira" içeren yayınlar yapmakla suçladı.

30.10.2018 13:47

İran hükümeti, devlet televizyonunu hükümet aleyhine "yalan ve iftira" içeren yayınlar yapmakla suçladı.

Hükümet Enformasyon Konseyi Sekreterliği'nden yapılan ve hükümetin internetteki resmi sitesinde yayımlanan yazılı açıklamada, yaptığı yayınlar nedeniyle İran Devlet Radyo Televizyon Kurumu'na (IRIB) birtakım eleştiriler yöneltildi.

Açıklamada, "Tahripkar yayınlar, her gelişmede bir bahaneyle ya da bahane icat edilerek sürdürülmektedir. Cehalete ve tahribe dayalı bu yalan ve iftiralarla hükümet hedef alınmaktadır." denildi.

"Ekranlar hükümet karşıtı kindar siyasetçilerin hizmetine verildi"

"Devlet televizyonundaki tahripkar programlara ilişkin" başlığıyla yayımlanan açıklamada, IRIB'in hükümetin Erbain törenleri ziyaretçilerine yönelik hizmetlerini yok sayan ve inkar eden tahripkar, yıpratıcı programlara yer verdiği ve bunları tekrar tekrar yayınladığı belirtildi.

Erbain atmosferinde devlet televizyonunun dini-manevi programlar yapmak ve uzmanları konuşturmak yerine, "ekranları hükümet karşıtı kindar siyasetçilerin hizmetine verildiği" savunulan açıklamada, "Hükümete muhalefet etmekle meşhur bu siyasetçiler de haksız polemiklerle yapılan hizmetleri yok sayıyor ve hükümetin hiçbir çalışma yapmadığını iddia ediyor." ifadeleri kullanıldı.

"Yalan ve iftiralarla hükümet hedef alınmaktadır"

Hükümet açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Devlet televizyonundaki bu hakim yaklaşım; milli çıkarlarımıza aykırı olarak hükümetin çalışmalarını yok saymayı, yürütme organını yıpratmayı ve hükümeti toplumda başarısız göstermeyi hedeflemektedir. Bu yaklaşım gelinen aşamada kalıcı bir stratejiye dönüşmüştür. Bu tahripkar yayınlar, her gelişmede bir bahaneyle ya da bahane icat edilerek sürdürülmektedir. Cehalete ve tahribe dayalı bu yalan ve iftiralarla hükümet hedef alınmaktadır."

Erbain törenleri için hazırlıkların aylar öncesinden başlandığına vurgu yapılan açıklamada, IRIB yöneticilerinin hükümetin neler yaptığını "çok iyi bildiğine" işaret edilerek, "Ulusal medyanın, bazı siyasi ve şahsi hesapların görüldüğü bir zemine dönüşmesine izin verilmemelidir." denildi.

İran'daki tüm televizyon ve radyo yayıncılığını tekelinde bulunduran Devlet Radyo Televizyon Kurumu'nun (IRIB) başkanı, anayasaya göre ülke lideri Ali Hamaney tarafından atanıyor. İran'da özel radyo ve televizyon kanalı ise bulunmuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran Hükümeti Devlet Televizyonunu 'Yalan ve İftira' ile Suçladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement