İran'ın Nükleer Programı - Son Dakika
Güncel

İran'ın Nükleer Programı

İran\'ın Nükleer Programı

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Batı'ya seslendi: "Ruhani'nin sunduğu fırsatı kaçırmayın"

25.04.2014 15:33

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Batı'ya İran'ın nükleer programına dair görüşmelerde Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin sunduğu fırsatı kaçırmaması çağrısında bulundu.

Cevad Zarif, Twitter hesabından verdiği mesajda, Nobel barış ödüllü Mısırlı politikacı ve diplomat Muhammed El Baradey'in Time dergisinin "dünyanın 100 etkili kişisi" listesinde Ruhani'yle ilgili yazdığı profile atıfta bulunarak, "Nükleer müzakerelerde başarı 10 yıl önce yakalanabilirdi" dedi.

Zarif, El Baradey'in "Ruhani kaçırılmaması gereken bir fırsat sunuyor: Çok fazla şey tehlikede" ifadesini yineledi.

El Baradey, Time için kaleme aldığı tanıtım yazısında, 2003 yılında ulusal güvenlik danışmanıyken Ruhani'nin nükleer meseleye siyasi çözüm bulma çabası gösterdiğini ancak ılımlı politikalarının o dönemde ABD'de İran'ı güvenilmez bulan bazı kesimlerce dikkate alınmadığından söz etmişti.

El Baradey, yazısını, "Ruhani'nin ılımlı liderliği kaçırılmaması gereken bir fırsat sunuyor" sözleriyle bitirmişti.

İran ile 5+1 ülkeleri arasında Tahran'ın nükleer programına ilişkin sürdürülen müzakereler çerçevesinde 24 Kasım'da Cenevre'de anlaşma sağlanmıştı. Taraflar, kalıcı ve nihai bir anlaşma için müzakerelere devam etme kararı almıştı. Nükleer müzakerelerin dördüncü turu 13 Mayıs'ta Viyana'da yapılacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran'ın Nükleer Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement