İş Kur 700 Kişiyi İşe Alacak - Son Dakika
Güncel

İş Kur 700 Kişiyi İşe Alacak

İş Kur 700 Kişiyi İşe Alacak

Çalışma ve İş Kurumu Elazığ İl Müdürlüğü 700 kişiye 6 ay süre ile çalışma imkânı sağlanacağı açıklandı.

14.04.2012 09:57  Güncelleme: 08:38

Yazılı bir açıklama yapan Çalışma ve İş Kurumu Elazığ İl Müdürü Tahir Cevher, "İl Müdürlüğümüz ile Bükardı Belediye Başkanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Erimli Belediye Başkanlığı, Üçocak Belediye Başkanlığı, Gezin Belediye Başkanlığı, Maden Köylere Hizmet Götürme Birliği, Sivrice Köylere Hizmet Götürme Birliği, Maden Belediye Başkanlığı, Palu Belediye Başkanlığı, Arıcak Belediye Başkanlığı, Karakoçan Belediye Başkanlığı, Elazığ İl Özel İdaresi, Elazığ Orman İşletme Müdürlüğü, Kovancılar Belediye Başkanlığı, Ağın Belediye Başkanlığı, Hankendi Belediye Başkanlığı, Baskil Belediye Başkanlığı, Akçakiraz Belediye Başkanlığı, Yazıkonak Belediye Başkanlığı, Beyhan Belediye Başkanlığı, İçme Belediye Başkanlığı, Orman Fidanlık Müdürlüğü ve Ağın Köylere Hizmet Götürme Birliği işbirliğinde, 700 kişiye 6 (Altı) ay süre çalışma imkanı sağlayan Toplumm Yararına Çalışma Programı düzenlenecektir.

15.05.2012 tarihinde proje kapsamında çalışmaya başlanacak 15 Kasım 2012 tarihinde proje son bulacaktır. Katılımcıların programın uygulandığı merkez ve ilçelere yakın bölgelerden seçilmesi esastır.

Programlarda çalışacak işçilerin öncelikle mahallinden temini esas olup, yukarıda belirtilen projede görev almak isteyen işsizlerin 13 Nisan - 25 Nisan 2012 tarihleri arasında Çalışma ve İş Kurumu Elazığ İl Müdürlüğü'ne şahsen müracaat etmeleri veya kurumun www.iskur.gov.tr internet adresinden programlara başvurmaları gerekmektedir.

Programa katılacaklara asgari ücret tutarında aylık ücret ödenecek ve sosyal güvenlik primleri karşılanacaktır.

Programlara başvurmak için; Kuruma kayıtlı işsiz olmak, En az okuryazar olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak (19 yaşından gün almış olmak), 19-55 yaş aralığında olmak, Öğrenci olmamak, 15.05.2010 tarihleri ile programın başlayacağı 14.05.2012 tarihleri arasındaki sürede yüklenicinin (programın uygulandığı kuruluşun) işyerinde çalışmış kişiler programlara katılamazlar. Emekli, dul ve yetim aylığı almıyor olmak, Kamudan herhangi bir ad altında maaş almıyor olmak, (özürlü maaşı vb.) Özürlü olmamak,

Sosyal güvenceli olarak bir işte çalışıyor olmamak şartları aranmaktadır.

Çalışma ve İş Kurumunun açmış olduğu toplum yararına çalışma programlarında 24 aylık süre içerisinde 8 aydan daha az süreli yararlanmış olanlar tekrar müracaat edebilirler. Toplum yararına çalışma projesi kapsamında başvuru yapanların seçimi noter huzurunda kura çekilişi ile belirlenecektir. Noter huzurunda yapılacak kura çekilişi; kesin tarih, yer ve saati başvuranların bitimini müteakip il müdürlüğümüz ilan panolarında ilan edilecektir. Sonuçlar il müdürlüğü panosu ve ilgili kurumların ilan panosunda asılacaktır".

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İş Kur 700 Kişiyi İşe Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement