İş-Kur Müdürü İşsizlikle Mücadelede Kararlı - Son Dakika
Güncel

İş-Kur Müdürü İşsizlikle Mücadelede Kararlı

İş-Kur Müdürü İşsizlikle Mücadelede Kararlı

Diyarbakır'da 98 bin işsiz olduğunu belirten İŞ-KUR Diyarbakır İl Müdürü Selahattin Bayram, hedeflerinin bu sayıyı aşağıya çekmek olduğunu söyledi

10.10.2013 15:32

Çalışma ve İş Kurumu Diyarbakır İl Müdürü Selahattin Bayram ile İş ve Meslek Danışmanı Faruk Alyamaç, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasını (DTSO) ziyaret etti.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, Genel Sekreter Mehmet Aslan ile birlikte konukları ağırlayarak, DTSO ile İŞ-KUR arasında işbirlikleri yapmak konusunda görüş alışverişinde bulundu.

İŞSİZLİK SORUNU İÇİN ORTAK ÇALIŞMA YAPILABİLİR

Yönetim olarak özellikle istihdam konusunda duyarlı olduklarını belirten Sayar, "Bulunduğumuz tüm toplantı ve görüşmelerde bu konuyu gündeme getiriyoruz. İş Konseyi olarak ta gündemimizde olan bir konu. Ayrıca oda olarak, KOSGEB ve KGF temsilciliklerinin odamızda yer alması için çalışmalarımız var. İŞ-KUR ile de, üyelerimizi bilgilendirici ve eğitici çalışmalarda birlikte çalışmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kayıtlarında Diyarbakır'ın işsizlik rakamının 98 bin olduğunu söyleyen Çalışma ve İş Kurumu Diyarbakır İl Müdürü Selahattin Bayram ise, "Asıl hedefimiz bu sayıyı aşağıya çekmek olmalıdır. Ankara'da İŞ-KUR kayıtlarında 20 bin işsiz var, Diyarbakır'da bunun 5 katı. DTSO ile işbirliği yapmak, üyelerinize, her sektöre ayrı olmak üzere, çalışmalarımızı tanıtmak istiyoruz. İşbaşı Eğitimi önemli bir destek, bunu anlatmak istiyoruz" dedi.

Çeşitli sektörlere eleman temini de sağladıklarını belirten Bayram, iş dünyası ile daha yakın ilişkide bulunarak sorunların çözümünde katkı sağlamak istediklerini sözlerine ekledi.Daha sonra DTSO'da yapılacak bilgilendirme ve tanıtım seminerleri müzakere edildi.

Engin ÖZTÜRK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel İş-Kur Müdürü İşsizlikle Mücadelede Kararlı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement