İş Sanat 14. Sezonunu Geride Bıraktı - Son Dakika
Güncel

İş Sanat 14. Sezonunu Geride Bıraktı

İş Sanat 14. Sezonunu Geride Bıraktı

İş Sanat sezon finalini Pink Martini'nin muhteşem konseriyle gerçekleştirdi.

27.05.2014 15:21

Klasik, caz, dünya müziği, şiir dinletileri, dans gösterileri ve çocuk etkinliklerini içeren zengin ve nitelikli programıyla sanatseverlerin buluşma noktası olan İş Sanat, 14. sezonunu önemli bir hayran kitlesine sahip olan Pink Martini ile tamamladı.

Bu özel konserde, 2009 yılından bu yana ilk kez Pink Martini ile Avrupa turnesine çıkan ve sıcak sesiyle Amado Mio, Que Sera, Lilly, Sympathique gibi en sevilen şarkılarını seslendiren China Forbes ve grubun diğer üyeleri sempatik tavırlarıyla dinleyicilerin beğenisini topladı. Repertuarında Arapça, Japonca, Fransızca, İspanyolca gibi farklı dillerden eserlere yer veren Pink Martini, Belkıs Özener'in eskimeyen şarkısı Aşkın Bahardı ve Üsküdar'a Gider İken olarak bilinen Katibim türküsünü yorumlayarak İş Sanat seyircisinin kalbini fethetti. Bislerin ardından seyircileri sahnesine çağıran ve onlarla dans eden enerjik topluluk dakikalarca ayakta alkışlandı.

İş Sanat'ta bir sezon boyunca yıldız yağmuru

"Yıl boyu sanat, yıl boyu festival" sloganıyla sanatseverlere kapısını açan İş Sanat, Zakir Hussain, John McLaughlin, Jack DeJohnette, Joe Lovano, Esperanza Spalding, Luisa Sobral gibi isimlerin unutulmaz caz; Joshua Bell, Hilary Hahn, Patricia Kopatchinskaja, Frank Peter Zimmermann gibi solistlerle en seçkin orkestraların klasik müzik; Estrella Morente, Paloma San Basilio gibi İspanyol yıldızların hafızalardan silinmeyecek konserleri ve sahne şovları ile başarılı bir sezonu geride bıraktı. İş Sanat bu yıl 42'ncisi düzenlenecek Uluslararası İstanbul Müzik Festivali kapsamında 4 Haziran Çarşamba günü Milli Reasürans Oda Orkestrası, Steven Isserlis konserine ve 7 Haziran Cumartesi günü "Festival Genç Solistini Sunar" projesi kapsamında piyanist Kaan Baysal'ın konserine ev sahipliği yapacak.

İş Sanat'ın Parlayan Yıldızlar'ına Meriç Soylu Ödülü

İş Sanat'ın 2012 yılında genç yaşta vefat eden Sanat Yönetmeni Meriç Soylu'nun ailesi, bu sezon ilk kez Soylu'nun anısına Millî Reasürans'ta Parlayan Yıldızlar serisinde yer alan en başarılı genç sanatçıya bir ödül sunacak. Meriç Soylu'nun adını yaşatmayı ve genç yeteneklerin sanat hayatlarında attıkları ilk adımlarında onlara destek olmayı amaçlayan bu değerli ödül 12 Haziran Perşembe günü Millî Reasürans'ta düzenlenecek törenle sahibini bulacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İş Sanat 14. Sezonunu Geride Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement