Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika
Güncel

Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler

Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler

Bitlis Valisi Öztürk: "Kobani'deki kardeşlerimize yapılan saldırıları telin ediyoruz ancak oradaki olayları bahane ederek, burada kamu ve şahısların malına zarar vermek yanlıştır"

16.10.2014 13:56

Vali Orhan Öztürk, IŞİD'in Kobani'deki (Ayn el Arap) saldırıları bahanesiyle il genelinde yapılan izinsiz gösterilerde, kamu ve şahıs mallarına verilen zararların, göstericilerden tazmin edileceğini söyledi.

Öztürk, IŞİD'in Kobani'deki saldırıları bahanesiyle il genelinde yapılan izinsiz gösterilere ilişkin gazetecilere açıklama yaptı.

"Kobani'deki kardeşlerimize yapılan saldırıları telin ediyoruz ancak oradaki olayları bahane ederek, burada kamu ve şahısların malına zarar vermek yanlıştır" diyen Öztürk, yeni yasal düzenlemeyle çıkan olaylarda kamu ve diğer mallarına verilen zararların tazmininin hızlandırılacağını, zararın tespiti için belgelendirme ve kayıt çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Vali Öztürk, bu düzenlemeyle verilen zararların tazmininin göstericilerden sağlanacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Mevcut gösterilerde zarar görenlerin kaymakamlıklara başvurması gerekiyor. Bu olaylar en çok esnafı ve vatandaşları sıkıntıya sokmakta ve zarar vermekte. Herkesin bu konuda daha duyarlı olması gerekiyor. Genel tespitler yaptık. Zararlar, Başbakanlık tarafından ödendikten sonra, yapılacak işlemlerin ardından bu bedel göstericilerden alınacak. Olaylarda banka şubeleri, ATM'ler, okullar, iş yerleri, MOBESE kameraları, otobüs durakları, trafik ışıkları, çok sayıda kamu binası zarar gördü. Olaylarda PTT binalarının zarar görmesi en fazla ihtiyaç sahibi aileleri etkiledi. Kobani'deki kardeşlerimize yapılan saldırıları telin ediyoruz ancak oradaki olayları bahane ederek, burada kamu ve şahısların malına zarar vermek yanlıştır."

Öztürk, çıkan bu olaylardan dolayı kente yatırımcı gelmediğini, yatırım kararı alanların da kararından vazgeçtiklerini belirtti.

İl genelinde çıkan olaylarda gözaltına alınan 30 göstericiden 6'sının çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığını ifade eden Öztürk, olaylarda 2 polis memurunun hafif yaralandığını sözlerine ekledi. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement