IŞİD'in Irak'a Maliyeti 7 Milyar Doları Geçti - Son Dakika
Güncel

IŞİD'in Irak'a Maliyeti 7 Milyar Doları Geçti

IŞİD\'in Irak\'a Maliyeti 7 Milyar Doları Geçti

Irak Bayındırlık ve İskan Bakanı Haykani, IŞİD'in devlete maliyetinin 7 milyar doları geçtiğini açıkladı.

07.12.2014 14:47  Güncelleme: 15:34

Irak Bayındırlık ve İskan Bakanı Tarık el-Haykani IŞİD'in 65'i aşkın köprüyü yıktığını, bakanlık olarak zararlarının 7 milyar doları aştığını açıkladı.

Haykani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Terör örgütü IŞİD'in, Diyala, Ninova (Musul), Salahaddin ve Enbar vilayetlerinde yıktığı en az 65 köprü ve tahrip ettiği alt yapının devlete maliyeti 7 milyar doları geçiyor" dedi.

"YIKILANLARI YAPMAYA BÜTÇEMİZ YETMEZ"

Birçok köprünün, konutun IŞİD saldırılarında yıkıldığını, karayollarının ve altyapının ise tahrip edildiğini aktaran Haykani, "Söz konusu 4 vilayette yaşanan yıkımın ortadan kaldırılması ve yeniden imar için uluslararası desteğe ihtiyaç var çünkü Irak'ın bütçesi buna yetmez" ifadelerini kullandı.

Irak Elektrik Bakanlığı geçen ay Diyala, Salahaddin, Ninova ve Enbar'daki zararının 1 milyar dolardan fazla olduğunu bildirmişti.

ABD VE KOALİSYON GÜÇLERİ IRAK'A YARDIM ETTİ

IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, terör örgütü IŞİD ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor. ABD ve koalisyon güçleri de savaş uçaklarıyla, Irak ordusuna destek veriyor.

"IŞİD GENÇLERİ ZORLA SAVAŞTIRIYOR"

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Sorumlusu Sait Memuzini ise, terör örgütü IŞİD'in saflarında savaşmayı reddeden gençleri tutukladığını söyledi.

Memuzini, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "IŞİD, gençleri zorla savaştırıyor. Eline silah almayı reddeden 87 genci bu sabah gözaltına aldı. Daha önce örgüte itaati kabul ettikleri için serbest bırakılan 15 polis de tekrar hapse atıldı" dedi.

"EV EV DOLAŞIP GENÇLERİ TOPLUYORLAR"

Son zamanlarda çok sayıda militanını kaybeden IŞİD'in ev ev dolaşarak gençleri zorla silah altına almaya çalıştığını anlatan Memuzini, "IŞİD, İslam Devleti'nin savaşta olduğunu öne sürerek, kendi hükmü altındaki bütün Müslümanların cihada ve gazaya katılmaları gerektiği propagandası yapıyor. Örgüt bunun için evleri tek tek kontrol ediyor. Bulduğu gençlere iki seçenek sunuyor. Birincisi silahlanıp savaşa katılması, ikincisi 1 milyon 500 bin dinar ceza ödemesi. Bu iki seçeneği de kabul etmeyenler, hapse atılıyor." diye konuştu.

Memuzini, "Örgütün taktik değiştirdiğini, yabancı savaşçılar yerine Iraklıları çatışmalarda" öne sürdüğünü belirterek, "Çatışmak istemeyen veya kaçanlar, cephe gerisinde bekleyen yabancı militanlar tarafından öldürülüyor" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel IŞİD'in Irak'a Maliyeti 7 Milyar Doları Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • kobanede falan işıd yok yaaa: İŞID KOBANE YEVURDI VURDU VURDU ÇEKİLDİ. ARA SIRA 4 VEYA 5 MİLİTASNLA SALDIRUYOR. SANKİ KOVBOYCULUK OYNUYOR. YPG DE HAYLİYLE BU 3 5 KİŞİYİ GERİ PÜSKÜRTÜYOR. AMA YAYGARA BOL . DİRENİŞ. STALİNGIRAT TAN DA ŞANLI GİBİ YAYGARA KOPARIYOR. MAKSAT DÜNYA YA KENDİNİ HOŞ VE SAVAŞCI GÖSTERMEK. HALBUKİ ABD VE PEŞMERGE OLMASAYDI YPG BİTMİŞTİ. SONRA KOBANEDEKİ İŞID SAVAŞCILARININ ÇOĞU KÜRT. VAKTİYLE YPG NİN SÜRÜP ÇIKARDIĞI MÜSLÜMAN KÜRT. BEN DE KÜRT ÜM. KANAATİM ŞUDUR Kİ YPG GERÇEKTEN FOS ÇIKTI. TÜÜ LAAAA SİZİN SIFATINIZA TÜÜ. KOBANEDEKİ SAVAŞ BİTMEZ. İŞID ARA SIRA SALDIRIR KOVBOYCULUK OYNAR. İŞID IN ANTREMAN SAHASI KOBANE. 9 12 Yanıtla
  • AHMET KAYAR: Olan paraya olsun be usta o kadar insan barbarca öldürüldü zen onların maliyetini hesapla 12 1 Yanıtla
  • moshe: O paraya ırak cumhurbaşkanına saray yaparlardı la n , yazık olmus 8 4 Yanıtla
  • SRAİL KÜRTLERE TÜM TEKNOLOJİSİNİ VERMEYE HAZIR::: İSRAİL KÜRTLERE TÜM TEKNOLOJİSİNİ VERMEYE HAZIR:: KÜRT ARKADAŞLAR ELEŞTİRİLERİNİZE DİKKATLİ OLUN. HİÇ OLMAZSA ELEŞTİRİRSENİZ KÜRT OLDUĞUNUZU BELLİ ETMEYİN. İSRAİL KÜRTLERE TÜM TEKNOLOJİSİNİ VERMEYE HAZIR:İSRAİL ŞİMDİYE KADAR KÜRTLERİN ALEYHİNE HİÇ KONUŞMADIkürt arkadaşlar eleştirilerinize dikkat edin. . israil şimdiye kadar kürtlerin aleyhine hiç konuşmadı. . israil kürtlere hep dostca davranmıştır. eleştirilerinize dikkat edin. israil kürtler aleyhine hiç konuşmadı. . . israil tüm teknolojisini kürtlere vermeye hazır. yüceler yücesi kürt ırkı artık ortadoğu nun tek hakımi sen olacaksın . israil kürtlere tüm teknolojisini vermeye hazır 3 7 Yanıtla
  • Turgut: Yaşasın amerika yaşasın İsrail bunlar bizim dostumuz yaşasın Almanya 2 4 Yanıtla
  • Mustafa T.: Kobanede ışid' yok ise yiyorsa git deliğkanlılığını orada yap KARDEŞ Kürtler seni çok rahatsız ediyo sanırım git sende işit ol ne için yaşıyorsun boşuna yaşıyorsun senin gibilerin Yaşaması haram kobanede işit yok diyen 0 3 Yanıtla
  • Mustafa T.: Kürtler nekadar yaramaz adam varsa hepsini rahatsız etmiş iyi güzel Kürtlerden rahatsızsan git sende işit ol o senin gibi boş konuşanlarıda topla kobanede işit yok diyen gibi boş yaşıyanlarla gidin kobaniye deliğkanlılığınızı orada yapın internette değil gidin bizim gençler sebab kazansınlar boş taşıyacağınıza 1 2 Yanıtla

Advertisement