İsim, Yönetmeliğe Uymayınca Kaldırıldı - Son Dakika
Güncel

İsim, Yönetmeliğe Uymayınca Kaldırıldı

İsim, Yönetmeliğe Uymayınca Kaldırıldı

Ordu'da amatör sporcuların kullanması için yapımına başlanan, ancak yarım kalan Sporcu Sağlığı Merkezi'ne verilen "Vali Orhan Düzgün Sporcu Sağlığı Merkezi" ismi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Ad Verme Yönetmeliği'ne uymadığı gerekçesiyle kaldırıldı.

21.09.2013 11:05

Ordu'da amatör sporcuların kullanması için yapımına başlanan, ancak yarım kalan Sporcu Sağlığı Merkezi'ne verilen "Vali Orhan Düzgün Sporcu Sağlığı Merkezi" ismi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Ad Verme Yönetmeliği'ne uymadığı gerekçesiyle kaldırıldı.

Eski Ordu Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Valiliği görevine atanmadan önce, Ordu'da amatör spor kulüplerinin sporcularının kullanması için Durugöl Vali Kemal Yazıcıoğlu Tesisleri'nde Sporcu Sağlığı Merkezi'nin yapımını başlatmış, Ordu Valiliği görevinden ayrılmadan önce Ordu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından tesise "Vali Orhan Düzgün, Sporcu Sağlık Merkezi" adı verilerek tabela taktırılmıştı. Vali Orhan Düzgün'ün girişimleri ile hızlı bir şekilde yapımı süren tesiste, Vali Düzgün'ün Ordu'dan ayrılmasının ardından herhangi bir çalışma yapılmadı. Tesise, ASKF tarafından taktırılan isim tabelası da Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından yönetmeliğe uygun olmadığı gerekçesiyle kaldırıldı.

Valinin gidişiyle tesisten ismi de giderken, Ordu Amatörü Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Zafer Öztürk, "Yeni Valimiz Kenan Çiftçi'nin bu tesisi tamamlamasını istiyoruz. Bu tesise Orhan Düzgün Valimizin destekleri ile başlamıştık. Bu tesisin önemini bizler çok iyi biliyoruz. Valimize bu konuyu iletmiştik. Sağ olsunlar onlar da bu tesisin yapımını başlatmışlardı. Biz de federasyon olarak yıllardır kanayan bu yaramıza merhem olan valimizin ismini bu tesise vermeyi yönetim olarak uygun görmüştük. Valimizin Kayseri Valiliği'ne atanmasının ardından tesiste çalışmalar da durdu. Yeni Valimiz Kenan Çiftçi'den bu tesisi tamamlamasını istiyoruz" dedi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Ömer Yılmaz, ASKF'nin bu tesise iyi niyetle "Vali Orhan Düzgün Sporcu Sağlığı Merkezi" ismini verdiğini fakat Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Ad Verme Yönetmeliği'ne uymadığı için kaldırdıklarını söyledi.

Müdür Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Orhan Düzgün valimiz, oranın Sporcu Sağlığı Merkezi yapılması için bir çalışma başlatmıştı. Fakat bu çalışmanın içerisinde benim orayı onarmam, onun haricindeki personelli Sağlık Müdürlüğü'nden temin edilecekti. Cihazları Özel İdare'den alacaktı. Sayın Valim bu hizmeti yapamadan Kayseri'ye tahini çıktı. Şimdi orası başka bir iş için kullanılacak. Çünkü Özel İdare kapanıyor. Şuan Özel İdare'den o cihazları alacak bir durum yok. Sağlık Müdürlüğü de personel verebilecek durumda değil. Bu olay sadece düşüncede kaldı. İl Müdürlüğü olarak binayı onardık. ASKF'de iyi niyetli olarak 'vali beyin ismini oraya vereceğim' demiş. Tabela yapıp asmış. Şimdi ASKF'nin veya başka bir kurumun 'ben şuraya şu ismi yazacağım' demesi kanunen mümkün değil. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ad verme yönetmeliği var. O yönetmelikte bir tesise ya yapanın adı verilir ya da devlet büyüğünün adı verilir bu isim vermede, bakanlığa teklif edilir, bakanlık uygun görürse o isim verilir diyor. Her hangi bir resmi işlem yapmadan o tabelayı astığı için kanun ve yönetmeliğe uymadığı için indirilmesini sağladık. Durum bundan ibaret" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İsim, Yönetmeliğe Uymayınca Kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement