İşini Şansa Bırakma - Son Dakika
Güncel

İşini Şansa Bırakma

İşini Şansa Bırakma

Bursa Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı ve Gençlik Meclisi İstihdam ve Kariyer Çalışma Grubu Temsilcisi Aydan Sucuoğlu, BKK faaliyetleri ile 'İşini Şansa Bırakma 2. Kariyer Zirvesi' anlattı.

15.03.2013 11:18  Güncelleme: 16:06

Kent konseylerinin, kentte yaşayan insanların, kent kararlarına katılımını sağlamayı amaçladığını anlatan Bursa Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Ayşe Hacıoğlu, her kesimden insanın kent konseyi bünyesindeki meclisler vasıtasıyla gördükleri sıkıntıları dile getirebildiğini ve çözüm sunabildiğini ifade etti. Hacıoğlu, " Türkiye'de gençler özellikle lise sonrası iş bulma noktasında sıkıntı çekiyor. Gençlik Meclisi olarak, gençlerin iş ararken kendilerini ifade etmekte zorlandıklarını gördük. Topluluğa girdiklerinde söz almaktan, düşüncelerini dile getirmekten çekiniyorlar. Gençlik meclislerinin ve gönüllü toplulukların verdiği en büyük katkı, gencin kendisini tanımasına yardımcı olmasıdır. Özgüvenini kazanan gençler, daha sonra güzel bir ortam oluşturuyor. Gençlik Meclisi'nde de söz alan, fikir beyan eden, proje geliştiren, takip eden gençler bulunuyor. Bu tür topluluklara katılan arkadaşlar, faydalarını hemen olmasa da ileride bir iş görüşmesinde hissediyor. Kişilerin gelecek kariyerleri açısından Gençlik Meclisi büyük özgüven sağlıyor" dedi.

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi İstihdam ve Kariyer Çalışma Grubu Temsilcisi Aydan Sucuoğlu ise işveren ile gençler arasında iletişim köprüsü sağlamak için 'Kariyer Zirveleri' gerçekleştirdiklerini söyledi. 30 Mart 2013 Cumartesi günü saat 10.00'da Atatürk Kongre Kültür Merkezi Hüdavendigar Salonu'nda 'İşini Şansa Bırakma 2. Kariyer Zirvesi' gerçekleştireceklerini söyleyen Sucuoğlu, "Bu yıl zirvemizde önemli isimler konuşmacı olarak yer alacak. Bursaspor Eski Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam 'Sürdürülebilir Başarı İçin Liderlik', Türk Voleybol Milli Takımları Psikoloğu Kazım Yurdakul 'Hedef Belirleme ve Fırsatları Değerlendirme', Has Tavuk Genel Müdürü Şahin Aydemir 'Genel Müdür gibi Düşünmek ve Zirvede Olmak' konularında katılımcılara bilgiler verecek. Ayrıca konusunda uzman birçok tanınmış firma ise açtıkları stantlarda iş ve staj başvurusu alacak. Bursa'da yaşayan tüm gençleri ellerinde CV'leri ile beraber etkinliğe davet ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İşini Şansa Bırakma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement