İsmet İnönü'de Zaman Durdu - Son Dakika
Güncel

İsmet İnönü'de Zaman Durdu

İsmet İnönü\'de Zaman Durdu

Sanatçı Pınar Ayhan'ın "Orada Duruverseydi Zaman" adlı müzikal belgeseli izleyenleri tarihin bilinmeyen sayfalarında yolculuğa çıkardı.

14.04.2018 08:29

Özel Piri Reis Okulları ve İzmir Özel Saint Joseph Lisesi okul aile birliklerinin katkılarıyla gerçekleştirilen, Cumhuriyet'in kuruluş yıllarını ve dönüm noktalarını bilinenin dışında ve çoğu dönemin şahitlerinin anılarına dayanılarak anlatıldığı müzikal belgesel "Orada Duruverseydi Zaman" büyük beğeni topladı.

3 SAATLİK CANLI TARİH

Müzisyen Pınar Ayhan'ın iki yıllık hazırlık sürecinin ardından 2016 yılından bu yana çeşitli illerde sergilediği "Orada Duruverseydi Zaman", İzmir'de ilk kez sergilendi ve yaklaşık üç saat sürdü. Ayhan iki perdelik müzikal belgeselin ilk bölümünde yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ni 86 gün boyunca 10 bin mil yol katederek dünyaya tanıtan Karadeniz Vapuru'nun serüvenini, yolculuk boyunca yaşananları, Çanakkale Savaşlarını ve Anzakları, İran Şahı Rıza Pehlevi'nin Ankara'yı ziyareti sebebi ile bir ay gibi kısa bir sürede yazılan Özsoy Operası'nı anlattı. Dönemin kostüm, dekor, aksesuar, şiir ve müzikleriyle renklendirilen müzikalin ikinci bölümü ise köy enstitülerine yer verildi. Gösteri sonunda seyirciler Pınar Ayhan'ı ayakta alkışlarken Özel Piri Reis Okulları ve İzmir Saint Joseph Fransız Lisesi okul aile birlikleri başkanları Özen Altan, Öznur Tugay ve Tülay Algün sanatçıya teşekkür ederek plaket verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İsmet İnönü'de Zaman Durdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement