İspanya'da ETA Üyesine Noter Huzurunda Terörü Kınattılar - Son Dakika
Son Dakika Logo

İspanya'da ETA Üyesine Noter Huzurunda Terörü Kınattılar

03.07.2014 10:27  Güncelleme: 10:51

Meksika'da tutuklanan İspanyol Duralde'un Noter huzurunda ETA'yı kınayıp, terör mağdurlarından özür dilemesi halinde serbest bırakılacağı belirtildi.

Eta üyesi olmak suçundan 2003 yılında Meksika'da tutuklanan İspanyol Arronategui Duralde'un Noter huzurunda ETA'yı kınayıp, terör mağdurlarından özür dilemesi halinde şartlı olarak serbest bırakılacağı belirtildi.

İspanya'da terörle ilgili suçlara bakan Madrid'deki Ulusal Mahkeme'nin bu kararını kabul eden ETA militanı, yazılı olarak tüm terör mağdurlarından özür dileyerek bir zamanlar aktif üyesi olduğu örgütün yaptıklarını lanetledi. Bu olay ardından 2015 yılının Şubat ayında serbest bırakılması gereken Arronategui Duralde hakim tarafından serbest bırakıldı.

İspanya'da bir ilk olan bu gelişmenin silahlı faaliyetlerini Ekim 2011'de kalıcı olarak sonlandırma kararı alan ETA'ya bağlı ve halen İspanya'daki cezaevlerinde tutuklu bulunan yaklaşık 700 mahkum için örnek oluşturması bekleniyor. - Madrid

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İspanya'da ETA Üyesine Noter Huzurunda Terörü Kınattılar - Son Dakika


Advertisement