İspanya'da Siesta, Müziğin Önüne Geçti - Son Dakika
Güncel

İspanya'da Siesta, Müziğin Önüne Geçti

İspanya\'da Siesta, Müziğin Önüne Geçti

Sokak çalgıcıları, öğlen uykusu 'siesta' ile ünlü İspanya'nın başına dert oldu.

08.10.2013 12:36

Sokak çalgıcıları, öğlen uykusu 'siesta' ile ünlü İspanya'nın başına dert oldu. Madrid Belediyesi 15.00 ile 17.00 saatleri arasında sokakta müziği yasakladı. Gerekçe olarak bu saatler arasında siesta yapan insanların gürültüden uyuyamadıkları ve rahatsız oldukları gösterildi. Madrid Belediyesi ayrıca sokak çalgıcılarına lisans çıkartma zorunluluğu getirdi. Cadde köşelerinde çalgı çalıp şarkı söylemek isteyenler hem ses hem de sanat sınavına tabii tutulacak.

Siesta ve müziği ile ünlü İspanya'da artık herkes istediği gibi şarkı söyleyip çalgı çalamayacak. Yılda yaklaşık 70 milyon turist ağırlayan İspanya'da binlerce amatör sokak sanatçısı geçimini müzikle karşılıyor. Bu sanatçıların çoğalması üzerine başta Madrid belediyesi olmak üzere ülkenin birçok bölgesinde yeni standartlar getirildi. Madrid'de özellikle öğlen arasında müziğin artması komşuları rahatsız etti.

Öğlen yemeği arası kısa bir siesta yapmak isteyen İspanyollar'ın sokak aralarında çalan müzik üzerine bu geleneklerini yerine getirmekte zorluk çektiği belirtildi. Bu şikayetler üzerine harekete geçen Madrid Belediyesi'nin çalgıcılara öğlen 15.00 ile 17.00 saatleri arasında ve akşam 23.00 den sonra susma zorunluluğu uygulayacağı açıklandı. İspanyollar ayrıca bazı çalgıcıların çok kötü şarkı söyleyip enstrüman çaldıklarını da ileri sürerek bunların bir sınavla sokaklara çıkmasını talep etti. Bu isteği de uygun bulan Madrid belediyesi bundan sonra her yıl sınav açarak kısıtlı sayıda amatör sokak çalgıcılarına lisans verileceğini duyurdu.

MÇ(SS)

MÇ (AÖ) - Madrid

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İspanya'da Siesta, Müziğin Önüne Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement