Isparta - 'Kesikbaş' Davası Savcısının Adı Sokağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Isparta - 'Kesikbaş' Davası Savcısının Adı Sokağa Verildi

Isparta - \'Kesikbaş\' Davası Savcısının Adı Sokağa Verildi

'Kesikbaş' davası savcısının adı sokağa verildi Isparta'nın Yalvaç Belediye meclisi, birçok suçlunun yakalanmasını sağlayıp ilçeyi huzur ve sükuna kavuşturduğu gerekçesiyle kesikbaş davasının da soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı 40 yaşındaki Osman Çabuk'un adının bir sokağa verilmesini kararlaştırdı.

03.06.2015 19:31

'Kesikbaş' davası savcısının adı sokağa verildi

Isparta'nın Yalvaç Belediye meclisi, birçok suçlunun yakalanmasını sağlayıp ilçeyi huzur ve sükuna kavuşturduğu gerekçesiyle kesikbaş davasının da soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı 40 yaşındaki Osman Çabuk'un adının bir sokağa verilmesini kararlaştırdı.

Yalvaç Belediye Meclisi'nin mayıs ayındaki oturumunda Ak Partili Gencer Kondal, birçok suçlunun yakalanmasını sağladığı ve ilçeyi huzur ve sükuna kavuşturduğu gerekçesiyle, güleryüzlülüğüyle de bilinen Cumhuriyet Savcısı Osman Çabuk'un adının park, çeşme ya da sokağa verilmesini önerdi. Aynı oturumda asıl mesleği avukatlık olan ve ilk dönemlerde 'Kesikbaş' davası sanığı Nevin Yıldırım'ın avukatlığını da yapan Yalvaç Belediye Başkanı MHP'li Halil Hilmi Tütüncü de önergeyi uygun buldu.

Önerge, ilgili komisyonun yaptığı inceleme sonucunda önceki gün yapılan haziran meclisinde gündeme geldi. Görüşmelerin ardından komisyonun önerdiği 2 yerden Cumhuriyet Mahallesi'nde 200 metre uzunluğundaki Adliyeciler Sokağı'nın adının, 'Savcı Osman Çabuk Sokağı' olarak değiştirilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Kararın ilanından sonra sokağın her iki girişine de Savcı Osman Çabuk'un fotoğrafı ve özgeçmişinin yer aldığı bir pano konulacağı belirtildi.

İlçede 3 yıldır görev yapan ve Koruyaka Köyü'nde Nevin Yıldırım'ın 29 Ağustos 2012 tarihinde kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü 2 çocuk babası Nurettin Gider'i av tüfeğiyle öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına attığı olayın da soruşturmasını yürüten Savcı Osman Çabuk, adının sokağa verilmesinden dolayı mutlu olduğunu belirterek, meclis üyeleri ve Başkan Tütüncü'ye teşekkür etti. Savcı Çabuk, "Ben sadece görevimi yaptım. Bu şekilde onurlandırılmaktan mutlu oldum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Isparta - 'Kesikbaş' Davası Savcısının Adı Sokağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement