İstanbul Afet Müdahale Tatbikatı 2015" Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

İstanbul Afet Müdahale Tatbikatı 2015" Gerçekleştirildi

İstanbul Afet Müdahale Tatbikatı 2015" Gerçekleştirildi

İstanbul DHA İstanbul'un deprem başta olmak üzere yaşanabilecek tüm afetlere karşı hazırlıklı olmasını sağlamak amacıyla "İstanbul Afet Müdahale Planı"nı denemek ve işlerlik kazandırmak için 15-16-17 Haziran 2015 tarihlerinde "İstanbul Afet Müdahale Planı Tatbikatı" gerçekleştirildi.

19.06.2015 16:15

İstanbul DHA

İstanbul'un deprem başta olmak üzere yaşanabilecek tüm afetlere karşı hazırlıklı olmasını sağlamak amacıyla "İstanbul Afet Müdahale Planı"nı denemek ve işlerlik kazandırmak için 15-16-17 Haziran 2015 tarihlerinde "İstanbul Afet Müdahale Planı Tatbikatı" gerçekleştirildi.

Senaryo çerçevesinde ilk 24 saat içerisinde yapılan çalışmalar hakkında, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Ulusoy, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkan Yardımcısı M. Akif Danacı, İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyeleri, servis amirleri ve hizmet grupları ana çözüm ortakları, İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürü Gökay Atilla Bostan tarafından tatbikat brifingi ile bilgilendirildi.

Tatbikat; Komuta-kontrol ve fiili olmak üzere iki safha olarak icra edildi. Tatbikatta, İstanbul Kurum/Kuruluşlarının yeteneklerini test etmek ve kapasitelerini arttırmak, eğitimlerini sağlamak, işbirliği, koordinasyon ve birlikte çalışma kültürünü geliştirmek, hizmet grubu operasyon planlarını geliştirmek ve test etmek, ilave sistem ihtiyaçlarını belirlemek, çalışma sistematiğini geliştirmek, görev ve sorumlulukları açıklığa kavuşturmak, personele görev ve sorumluluklarını öğretmek, bireysel performansı arttırmak amaçlandı.

7.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Tatbikat senaryosuna göre, 16 Haziran Salı günü saat 08.58'de Adalar açıklarında 7.5 büyüklüğünde bir depremle sarsılan İstanbul'daki tüm hizmet gruplarının eş zamanlı hareket, işbirliği ve çalışma esasları uygulamaya alındı. İstanbul AFAD Hasdal Yerleşkesinde icra edilen tatbikatın komuta kontrol safhasında, mesajlaşma, brifingler ve durum değerlendirmeleri ile ana ve yardımcı olaylar olmak üzere 200 olay, fiili (arazi) safhasında ise, suda kurtarma, kentsel arama ve kurtarma ile KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif, nükleer) olayları tatbik edildi.

26 HİZMET GRUBU EŞ ZAMANLI FAALİYET GÖSTERDİ

Yönetim kademeleri arasında tüm dokümantasyon sürecinin sağlıklı işlemesi için ceride, gelen-giden evrak ve Afet Yönetimi Karar Destek Sistemine ait özel formlar da kullanıldı. İlçeler özelinde, belirlenen risklere göre düzenlenen senaryo çerçevesinde arama-kurtarma, yangın, güvenlik ve trafik, haberleşme, ulaşım, sağlık, hasar tespit, barınma başta olmak üzere toplam 26 hizmet grubu eş zamanlı olarak faaliyet gösterdi. Senaryo çerçevesinde ilk 24 saat içerisinde yapılan çalışmalar hakkında, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Ulusoy, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkan Yardımcısı M. Akif Danacı, İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyeleri, servis amirleri ve hizmet grupları ana çözüm ortakları, İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürü Gökay Atilla Bostan tarafından tatbikat brifingi ile bilgilendirildi. Brifing sonrasında, tatbikat çalışmaları Şahin, Topbaş ve Ulusoy tarafından yerinde denetlendi.

TATBİKATA 550 PERSONEL KATILDI

İstanbul AFAD tarafından sevk ve idare edilen tatbikata, 106 Kurum/Kuruluştan komuta kontrol safhasına 400 personel, fiili safhasına ise 150 personel olmak üzere toplam 550 personel katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul Afet Müdahale Tatbikatı 2015' Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement