İstanbul'da Kemal Sunal Müzesi açıldı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Kemal Sunal Müzesi açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kadıköy 60. Yıl Göztepe Parkı'nda Kemal Sunal Müzesi açıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, Kemal Sunal'ın müzesini açmanın gururunu yaşadığını belirtti. Müzede, Kemal Sunal'a ait film afişleri, kişisel eşyaları ve kostümleri sergileniyor.

15.03.2024 20:53  Güncelleme: 08:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) yapılan Kadıköy 60. Yıl Göztepe Parkı'ndaki Kemal Sunal Müzesi açıldı.

İMAMOĞLU VE GÜL SUNAL ARASINDA "DONDURMA" DİYALOĞU

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, herkesin yüzünü gülümseten, aynı zamanda düşündüren çok kıymetli bir sanatçının müzesini açıyor olmanın gururunu yaşadığını söyledi. Çok değerli bir iş yaptıklarını anlatan İmamoğlu, "Bu fikri bana ilk kez açıp, heyecanla karşılamama vesile olan Sunay Akın'a hepinizin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Bana dedi ki 'böyle böyle bir şey var'. Tabii heyecanla karşıladım. Sonra bir araya geldik, ilginç bir şey oldu. Bu konular konuşuldu, edildi ve sonra buluştuk. Sağ olsun, yemek diye gittik ama Gül abla sadece kahveyle bizi uğurladı." ifadesini kullandı.

Bu açıklamanın üzerine Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal, "Dondurma yedirdim." dedi. İmamoğlu ise "Hatırlamıyorum. Yemekten bahsediyoruz, dondurmayla bizi yollayacak. Neyse..." cevabını verdi.

İstanbul'da Kemal Sunal Müzesi açıldı

İMAMOĞLU: KEMAL SUNAL İYİ ADAM, BEN DE İYİ ADAMMIŞIM

Kadıköy'deki müze binasından bahsettiğini anlatan İmamoğlu, şunları kaydetti: "Konuşurken ben de burada böyle bir binadan bahsettim. Meğerse öyle bir parkı ve öyle bir binayı tariflermişim ki, rahmetli Kemal Sunal'ın aslında evini tarif etmişim kader ya. Annem der, 'Allah seni hep iyi insanlarla karşılaştırsın.' Demek Kemal Sunal da iyi adam, ben de iyi adam... Birbirimizi böyle bulmuşuz ve adreslemişiz yani." İlçeyle ilgili anısını aktaran İmamoğlu, "Ben de burada büyüdüm. Benim aslında 5-6 yılım Göztepe'nin içinde geçti. Sonra eşim beni ikna edince evlenmeye, mecburen evlendik" diye konuştu.

İstanbul'da Kemal Sunal Müzesi açıldı

GÜL SUNAL: BU MÜZEYİ KEMAL SUNAL DÜŞÜNDÜ

Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal da konuşmasında "Ne diyeceğimi bilemiyorum. Hiçbir konuşma hazırlamadım tabii ki. Sadece Kemal'i alkışlamak istiyorum. Bu güzel duyguyu, gururu bize yaşattığı için her zaman minnettarım. Tabii ki bu müzeyi biz hep düşündük. Daha doğrusu Kemal düşündü. 'Bu eşyalar ne olacak' dediğim zaman, 'Belki bir gün bir müze olur' diyordu. O müzeyi şimdi Ekrem başkanım gerçekleştirdi" ifadelerine yer verdi.

İstanbul'da Kemal Sunal Müzesi açıldı

"SUNAY AKIN'A BAMBAŞKA BİR MİNNET BESLİYORUM"

Sunay Akın'a da teşekkür eden Sunal, "Ve asla hakkını ödeyemeyeceğim Sunay Akın... Bunu akıl edip de böyle bir yerde sizlerle buluşturduğu için, ona bambaşka minnet duyguları besliyorum. Kemal'in bu gördüğünüz 10'da 1'i kadar eşyası. Oyunculuğa başladığı ilk günden itibaren, sakalını, bıyığını, yüzüne sürdüğü patı, kaşının kalemini… Şöhret olmayı hayal bile edemezken, biriktirdiği arşivi bu. Onun için çok değerli" dedi.

İstanbul'da Kemal Sunal Müzesi açıldı

"Kemal Sunal Müzesi'nden çok, bir insanın yaptığı işe, hayatına sanatına, ailesine, vatanına nasıl değer verdiğini gördüğümüz bir sergi olacak bu" diyen Sunal, "Bir insan kendine bu kadar değer veriyorsa, yaptığı her şeyi özenle saklıyorsa ve kendi önemini, kendi belirliyorsa -ki öyle olmuş- o zaman biz de Kemal'i çok önemsiyoruz ve burada onun için buluştuk. Tekrar çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

KEMAL SUNAL'IN AİLESİ TAM KADRO YER ALDI

Konuşmaların ardından İmamoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, merhum Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal, çocukları Ali ve Ezo Sunal, kardeşleri Cemil ve Cengiz Sunal ile beraberindekiler kurdele keserek müzeyi gezdi.

Müzede, 2000 yılında vefat eden usta sanatçının film afişlerinden kişisel eşyalarına, giydiği kostümlerden özel hatıralarına birçok obje sergileniyor.

İstanbul'da Kemal Sunal Müzesi açıldı
İstanbul'da Kemal Sunal Müzesi açıldı
İstanbul'da Kemal Sunal Müzesi açıldı
İstanbul'da Kemal Sunal Müzesi açıldı
İstanbul'da Kemal Sunal Müzesi açıldı
İstanbul'da Kemal Sunal Müzesi açıldı
İstanbul\'da Kemal Sunal Müzesi açıldı
Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • ibrahim başaran: İstanbul'a yapılan en büyük yatırım bu olsa gerek bravo badi ekrem 53 16 Yanıtla
    nadir: sen git yerebatan sarnıçı gez bak gör eyvaaaaaahh dersin kimin talimatlarıyla yapılmış bunlar bildiğiniz gibi değil korkarsınız yalandan şantaj montaj yapay akıl o bu hikayeden uydurma değil git bak allah aşkına biraz bırakın osmanlı türk kürt çerkez abaz laz roman işlerini gidin bir müslüman evladı olarak bakın ne diyorum ne yapıyorlar bakın görün başka yoruma gerek yok …… saygılarımla. 11 6
  • Şbn Şbn: Bakya. Ne kadar büyük bir proje şimdi kesin sana oy verecem İstanbul’un tüm sorunlarını çözmüş helal başkana 32 18 Yanıtla
  • Selim Kayisi: Dolmuşa yanlış Kemal Sunal tiplemesini koymuşlar. Yakışmamış. İnce düşünülmesi gerekiyordu. 25 8 Yanıtla
  • Yusuf Çarman: Sen de fena değilsin başkan. ortak alsaydınız. 12 8 Yanıtla
  • unal kayaer: Yemin ederim yapımcı olsam ve zübük filmini tekrar çeksem vallahi ekremi zübük rolunde oynatirim . :)) Bir adam bu kadar yalancı , rol yapan ,riyakar, akceli işleri seven bir adam yok. 7 4 Yanıtla
  • Mesut Vatansever: Birden açılışlar falan, ne oldu bu panik niye, en büyük icraatımız da bu olsa gerek. Korkunun ecele faydası yok 6 3 Yanıtla

Advertisement