İstanbul Shopping Fest 2013 Platformu - Son Dakika
Güncel

İstanbul Shopping Fest 2013 Platformu

İstanbul Shopping Fest 2013 Platformu

Mehmet Büyükekşi: İstanbul Shopping Fest için el ele veren herkes İstanbul markasına değer katıyor.

09.04.2013 15:21

Bu yıl üçüncü kez Türk ve yabancı tüketicileri İstanbul'da alışveriş ve eğlenceyle buluşturmaya hazırlanan İstanbul Shopping Fest 2013 Platformu ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Valiliği temsilcilerinden oluşan bir heyet, İstanbul Shopping Fest'e destek veren kuruluşlarla bir araya gelerek, işbirliğine katkıları nedeniyle katılımcılara birer teşekkür belgesi sundular. Perakende ve turizm sektörleri başta olmak üzere ciddi ekonomik hareketlilik yaratan ve marka değerine katkıda bulunan bu tür etkinliklerin başarısında özel sektör, yerel ve mülki idarelerin işbirliğinin belirleyici olduğunu söyleyen İstanbul Shopping Fest Platform Başkanı Mehmet Büyükekşi, "İstanbul Shopping Fest bu anlamda çok şanslı bir organizasyon. Çünkü gerek özel sektör gerekse kamu bu işi sahiplendi. İlk iki yılda bile çok olumlu sonuçlar aldık. 2013 için yüksek hedefler belirlememizde bu birliktelik bizi cesaretlendiriyor" dedi.

İki yıldır alışveriş ve moda tutkunlarını bir araya getiren ve bu yıl 3'üncü kez düzenlenecek olan İstanbul Shopping Fest'in (İSF) Platformu üyeleri, İSF'ye destek veren tüm kuruluşların temsilcilerinin bulunduğu geniş katılımlı bir toplantıda bir araya geldi. İSF'nin ana destekçilerinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin'in de katıldığı toplantıda, 2012 Shopping Fest destekçisi AVM ve farklı iş ortaklarının temsilcilerine birer teşekkür belgesi takdim edildi.

8-30 Haziran 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan; alışveriş, moda, eğlence ve kültür –sanatı bir arada sunan İstanbul Shopping Fest hazırlıkları çerçevesinde Emirgan Beyaz Köşk'te düzenlenen toplantıda ISF Platform Başkanı Mehmet Büyükekşi hazırlık çalışmaları hakkında bilgi paylaşırken, bugüne kadar organizasyona destek veren 35 AVM ve logo bandında ismi olan özel sektör destekçi kuruluşlara İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Vali Hüseyin Avni Mutlu imzasıyla birer teşekkür belgesi takdim edildi.

Toplantıya T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü, İstanbul Kalkınma Ajansı, Türk Hava Yolları, Bankalar Arası Kart Merkezi, Garanti Koza, Global Blue Türkiye ve İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı temsilcilerinin yanı sıra Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı olması beklenen Vahap Küçük, Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Hüseyin Doğan, Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Başkanı Nihat Özdemir, Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) Başkan Yardımcısı Rıza Büyükuğur ve geçen yılki organizasyonun eş başkanlarından Yılmaz Yılmaz ve Hakan Kodal da katıldı.

Mehmet Büyükekşi: "ISF'ye destek veren tüm kesimler İstanbul markasına değer katıyor"

İstanbul'u dünyanın en önemli 5 destinasyonundan biri yapmak, şehrin sahip olduğu zenginlikleri alışveriş ve eğlence ekseninde tüketici ile buluşturmak hedefiyle yola çıkan ve bu yıl 3'üncü kez düzenlenecek olan İstanbul Shopping Fest, yerli ve yabancı alışveriş severleri konuk etmeye hazırlanıyor. Geçen iki yıldaki organizasyonda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden büyük destek gördüklerini belirten ISF Platform Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Bugün artık İstanbul, olimpiyatlara talip olan, talip olmakla kalmayıp en güçlü adaylar arasında gösterilen bir noktaya gelmiştir. İstanbul artık her türlü organizasyona ev sahipliği yapacak güçte bir isimdir, markadır. İki yıldır kusursuz bir organizasyonla tüketicilerle buluşan İstanbul Shopping Fest de, İstanbul markasına katkıda bulunmayı hedefleyen çok önemli bir oluşumdur. Buradaki kritik nokta; başta perakende ve turizm olmak üzere çok kuvvetli iki sektörün hemen hemen tüm liderleri ile İstanbul'a hizmet veren yerel ve mülki amirlerin de el ele vererek İstanbul markası için birlikte mücadele veriyor olmasıdır. ISF'ye destek veren tüm kesimler İstanbul markasına değer katıyor " dedi.

"Hem özel sektör hem kamu bu işi sahiplendi, sadece iki yılda çok olumlu sonuçlar aldık"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ISF'nin 2011'deki ilk organizasyonundan itibaren festival öncesi ve sırasında konuya yakın ilgi gösterdiğini belirten Büyükekşi; perakende ve turizm sektörleri başta olmak üzere ciddi ekonomik hareketlilik yaratan ve marka değerine katkıda bulunan bu tür etkinliklerin başarısında yerel ve mülki idare liderlerinin desteğinin çok belirleyici olduğunu belirtti. Büyükekşi, "Hedefimiz İstanbul'u dünyanın sayılı alışveriş noktalarından birine dönüştürebilmek. İstanbul Shopping Fest bu anlamda çok şanslı bir organizasyon. Çünkü gerek özel sektör gerekse kamu bu işi sahiplendi. İlk iki yılda bile çok olumlu sonuçlar aldık. 2013 için yüksek hedefler belirlememizde bu birliktelik bizi cesaretlendiriyor" dedi. ISF'yi aynı zamanda Türkiye'nin küresel bir ticaret merkezi olmasını etkileyecek bir organizasyon olarak nitelendiren Büyükekşi, "İstanbul'un tasarım ve inovasyon merkezi olması için adımlar atılıyor. ISF bu çabaya da katkıda bulunacak bir oluşum" dedi. ISF kapsamında bu yıl ikinci kez 'Ramadan in İstanbul' etkinliklerinin de düzenleneceğini açıklayan Büyükekşi, şöyle devam etti: "Son yıllarda İstanbul'a Ramazan ayında gelen Müslüman turist sayısında ciddi bir artış var. Bu artışta bizim ISF olarak yaptığımız tanıtımların da önemli etkisi oldu. Bu nedenle Ramadan in İstanbul konseptini geliştirerek etkisini artırmayı hedefliyoruz."

Destekçilere Topbaş ve Mutlu imzalı teşekkür

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun imzasıyla, geçtiğimiz yıl organizasyona destek veren sponsorlar Türk Hava Yolları, Bankalar Arası Kart Merkezi, Garanti Koza, Mercedes Benz, Global Blue Türkiye, TAV Tepe Akfen Vie, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, Power Group ile katılımcı 35 AVM'ye birer 'Teşekkür Belgesi' takdim edildi. 23 gün boyunca alışveriş heyecanının yanı sıra ünlü sanatçılar ve sürprizlerle dolu etkinliklere ev sahipliği yapacak olan İstanbul Shopping Fest, sezon ürünlerinde yüzde 50'lere varan indirimler, kampanyalar ve çekilişler ile alışverişi eğlence ile harmanlayarak sunacak.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement